ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Γιατί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εμποδίζει την έρευνα της ΑΔΑΕ;

ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Γιατί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εμποδίζει την έρευνα της ΑΔΑΕ;

«Για δημοκρατική εκτροπή που επιχειρεί ο κος Μητσοτάκης» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, στο φόντο των των συνταρακτικών αποκαλύψεων του Euractiv ότι την έρευνα της ΑΔΑΕ σχετικά με την παρακολούθηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, καθώς και αυτήν του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου επιχείρησε να παρεμποδίσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, επικαλούμενος τον νέο νόμο για τις παρακολουθήσεις που πέρασε η κυβέρνηση, ο οποίος καθορίζει τόσο τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ, όσο και τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ.

«Η δημοκρατική εκτροπή που επιχειρεί ο κος Μητσοτάκης δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του ευρωπαϊκού ιστοτόπου Euractiv, κλιμάκιο της ΑΔΑΕ σε έρευνά του στην Cosmote διαπίστωσε χθες ότι έχουν τεθεί σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ τα κινητά τηλέφωνα του κου Κύρτσου και του κου Τέλλογλου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Πως είναι δυνατόν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αντί να σπεύδει η ίδια για έρευνα στους παρόχους, να φέρεται να εμποδίζει την έρευνα από την συνταγματικά αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής: «Αναμένουμε απαντήσεις.».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η δημοκρατική εκτροπή που επιχειρεί ο κος Μητσοτάκης δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του ευρωπαϊκού ιστοτόπου Euractiv, κλιμάκιο της ΑΔΑΕ σε έρευνά του στην Cosmote διαπίστωσε χθες ότι έχουν τεθεί σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ τα κινητά τηλέφωνα του κου Κύρτσου και του κου Τέλλογλου.

Μετά την επιβεβαιωμένη παρακολούθηση Χατζηδάκη, πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της εκτροπής Μητσοτάκη, που οφείλει επιτέλους να απαντήσει στον ελληνικό λαό, χωρίς να το βάζει στα πόδια όπως τη περασμένη εβδομάδα στη Βουλή:

Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο, διαπιστωμένα πλέον, παρακολουθούσε έναν ακόμη ευρωβουλευτή και έναν ακόμη δημοσιογράφο;

Απαντήσεις ωστόσο οφείλουν και οι ταγοί της Δικαιοσύνης.  Γιατί και πόσες φορές η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου υπέγραψε τις διατάξεις παρακολούθησης;

Πως είναι δυνατόν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αντί να σπεύδει η ίδια για έρευνα στους παρόχους, να φέρεται να εμποδίζει την έρευνα από την συνταγματικά αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή;

Αναμένουμε απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Δήλωση στο documentonews.gr: Ο Ντογιάκος υποστηρίζει ότι εξέφρασε απλώς μια άποψη – Μιλούσε με την ΕΥΠ για ανταλλαγή νομικών απόψεων!

Κύρτσος στο documentonews.gr για την επιβεβαίωση της παρακολούθησής του: «Χουντική η συμπεριφορά Μητσοτάκη»

Αντώναρος: Να αποφασίσει ο Ντογιάκος – Είναι με το νόμο ή με τους κρατούντες;

Ανδρουλάκης: Το Μαξίμου καθοδηγούσε την Καϊλή για να συγκαλύψει τις υποκλοπές (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter