ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση προχωρά σε μυστική διπλωματία στην Ουκρανία – Να ενημερώσει τη Βουλή»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση προχωρά σε μυστική διπλωματία στην Ουκρανία – Να ενημερώσει τη Βουλή»

«Ως εδώ η μυστική διπλωματία Μητσοτάκη στο Ουκρανικό!» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή «για το περιεχόμενο των συμφωνιών με την ουκρανική πλευρά, και εάν αυτές αφορούν στην ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, καθώς και το ενδεχόμενο κόστος τους στην άμυνα της χώρας».

Δείτε επίσης: Φρένο ΣΥΡΙΖΑ στην «πώληση» ελληνικών F-16 στην Ουκρανία – Δηλώσεις Αποστολάκη στο documentonews.gr

«Στο Βίλνιους, συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Ελλάδα και τον λαό της για τη σταθερή υποστήριξή τους στην Ουκρανία» ανέφερε σήμερα ο Ζελένσκι και συμπλήρωσε:

«Συζητήσαμε την εφαρμογή των συμφωνιών μας, που επιτεύχθηκε κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό. Είμαι ευγνώμων στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για την προθυμία του να συμμετάσχει στην επικείμενη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ελβετία και να εργαστεί μαζί για να προσελκύσει περισσότερους συμμετέχοντες από τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου».

Δείτε επίσης: Ρένα ∆ούρου στο Documento: «Επικίνδυνη η µυστική διπλωµατία Μητσοτάκη»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ως εδώ η μυστική διπλωματία Μητσοτάκη στο Ουκρανικό.

Οι νέες δηλώσεις του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι για τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό στο Βίλνιους σχετικά με ‘’την εφαρμογή των συμφωνιών κατά την πρόσφατη επίσκεψή του κου Μητσοτάκη στην Οδησσό” αποτελούν μία ακόμη ανησυχητική επιβεβαίωση για την αδιαφανή και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εγκλωβισμένη στο δόγμα του ‘’δεδομένου συμμάχου’’.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εκφράζει για ακόμη μια φορά την ανησυχία του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση φαίνεται ότι προχωρά σε μυστική διπλωματία όσον αφορά την Ουκρανία, χωρίς την επιβεβλημένη θεσμική ενημέρωση της Βουλής.

Καλούμε την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία για το περιεχόμενο των συμφωνιών με την ουκρανική πλευρά, και εάν αυτές αφορούν στην ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, καθώς και το ενδεχόμενο κόστος τους στην άμυνα της χώρας».

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης: «Το κάστρο της δεξιάς καταρρέει – Θέλουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ μία καλύτερη ζωή και την θέλουμε τώρα»

 Βουλή: Μόνο με ψήφους της ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο – σκούπα της κυβέρνησης για νέα «χαράτσια» στο ΕΣΥ

Κεχαγιά: «Η ΝΔ νομίζει πως μπορεί να συνεχίσει να κοροϊδεύει τους πολίτες» – Φαρμακερή ατάκα για το «μαξιλάρι»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter