ΣΥΡΙΖΑ: Η πατριωτική Αριστερά απέναντι στο βέρτιγκο της ΝΔ – Η υπεύθυνη στάση, οι προτάσεις και τα δημοσκοπικά μηνύματα

ΣΥΡΙΖΑ: Η πατριωτική Αριστερά απέναντι στο βέρτιγκο της ΝΔ – Η υπεύθυνη στάση, οι προτάσεις και τα δημοσκοπικά μηνύματα

Η υπεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά ζητήματα και οι προτάσεις για την οικονομία φέρνουν θετικά δημοσκοπικά μηνύματα

Οταν ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε πριν από αρκετές εβδομάδες για «σύγχρονη πατριωτική Αριστερά» είχε προκαλέσει έκπληξη τόσο στους πολιτικούς του αντιπάλους όσο και σε κάποιους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πατριωτισμός είναι ιστορικά πράξη και όχι μόνο λέξη της Αριστεράς» είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτή η πολιτική επιλογή φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά τις τελευταίες ημέρες. Στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να καταστεί στη συνείδηση των πολιτών η δύναμη που θα ασκεί φιλολαϊκή πολιτική εντός των συνόρων αλλά παράλληλα θα προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα στο εξωτερικό.

Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι «η δομημένη, συστηματική και τεκμηριωμένη εκστρατεία του κόμματος να αποκαλύπτει τις κυβιστήσεις, την αναξιοπιστία, την ΙΧ εξωτερική πολιτική και την τυχοδιωκτική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στο προφίλ του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι οι ξεκάθαρες θέσεις για τα ελληνοτουρκικά, τις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν ανατρέψει το δεξιό προπαγανδιστικό στερεότυπο το οποίο παρουσιάζει την Αριστερά ως αντιπατριωτική δύναμη και έχουν προκαλέσει βέρτιγκο στη ΝΔ: «Οι πιέσεις που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εγκλωβίσει τον πρωθυπουργό ανάμεσα στο κεντρώο προσωπείο του και τον ακροδεξιό πόλο που έχει ενσωματώσει, με αποτέλεσμα έναν ιδιότυπο εμφύλιο στο εσωτερικό της ΝΔ».

 

Στο κάδρο ο «άβουλος» πρωθυπουργός

Από την αξιωματική αντιπολίτευση λένε πως θα συνεχίσουν το σφυροκόπημα. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον φράχτη του Εβρου: «Με μια υποκριτική επίσκεψη στον Εβρο επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία. Καθόλου αναπάντεχο, αφού σε κάθε δύσκολη στιγμή επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τον φράχτη».

Λίγες ώρες νωρίτερα από την Κουμουνδούρου χαρακτήριζαν «άβουλο» και «αμήχανο» τον πρωθυπουργό όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις κοινές τους δηλώσεις μιλούσε ξανά για τουρκική μειονότητα και υπερασπίστηκε τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Ολα αυτά χωρίς να γίνει καμία αναφορά στις διαφορές της Ελλάδας με τη γείτονα ως προς την ΑΟΖ, την υφαλοκρηπίδα και το κυπριακό.

 

Ο «γαλάζιος» παραλογισμός με τις Πρέσπες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε προς κύρωση στη Βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Αυτά αφορούν την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ, τον έλεγχο του FIR Σκοπίων αλλά και οικονομικά θέματα.

Επίσης, επιμένει να αναδεικνύει τον… παραλογισμό που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αφού στη ΝΔ από τη μια υποστηρίζουν ότι η συμφωνία δεν είναι καλή και από την άλλη πιέζουν τη γείτονα χώρα να την τηρήσει!

Την ίδια ώρα ο Αδωνης Γεωργιάδης τη μια μέρα απειλεί με καταγγελία της συμφωνίας και την επόμενη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον διαψεύδει. Ο «γαλάζιος» βουλευτής Αγγελος Συρίγος παραδέχτηκε στο Blue Sky πως αν αυτή καταργηθεί, την επόμενη ημέρα η γειτονική χώρα θα επιστρέψει στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αδειάζοντας έτσι όσους νεοδημοκράτες τάσσονται κατά… «Η συγκεκριμένη παραδοχή του κ. Συρίγου αποκαλύπτει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε τίποτε άλλο από το να διακινεί λάσπη, ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας» λένε από την Κουμουνδούρου.

 

Χαμόγελα από γκάλοπ και περιοδείες

Η ένθερμη υποδοχή που επιφύλασσε ο κόσμος στον Στέφ. Κασσελάκη και στους υποψήφιους ευρωβουλευτές που γυρίζουν όλη τη χώρα γεμίζει αισιοδοξία τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα που φτάνουν από τις δημοσκοπήσεις.

Οπως αποκάλυψε το documento news.gr, ύστερα από ένα 20ήμερο στασιμότητας ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει δημοσκοπικό άλμα που ξεπερνά τις δύο μονάδες. Οι περιοδείες Κασσελάκη και η «αδιαμεσολάβητη» επικοινωνία με την κοινωνία φαίνεται να έχουν θετικό αποτύπωμα. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει τη μεγαλύτερη εισροή ψηφοφόρων που δεν είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές, ενώ πρώτη φορά εμφανίζει σημαντικές επιδόσεις στις ηλικίες άνω των 65 χρόνων. Στη δημοσκόπηση της MRB για το Open ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει την πρώτη θέση (19,2%) στους νέους 17-34 ετών, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί (14,7%) και τη ΝΔ να βρίσκεται στην τρίτη θέση (14,5%).

Αυτή η αυξητική τάση –παρά τα προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα– κάνει την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αισιοδοξεί ότι μπορούν να ξεπεραστούν τα περυσινά ποσοστά.

 

Φορολογική ελάφρυνση για τους πολλούς

Κίνηση-ματ θεωρούν στην Κουμουνδούρου την πρόταση νόμου που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για το νέο φορολογικό σύστημα. Μεταξύ άλλων, εξασφαλίζονται μειωμένοι συντελεστές για εισοδήματα έως 100.000 ευρώ και εξισωμένος συντελεστής στα εισοδήματα έως 200.000 ευρώ. Ακόμη προτείνεται μείωση 5% στον συντελεστή φορολόγησης του 98% των επιχειρήσεων. Καθορίζεται αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ, καταργείται το τεκμαρτό εισόδημα και το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, προτείνεται νέος μειωμένος συντελεστής φορολόγησης εισοδήματος από ακίνητα, μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, μειωμένες εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών και κατάργηση της προκαταβολής φόρου. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μεγάλη έμφαση στο Ταμείο Ανάκαμψης αφού μόλις το 0,02% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει ενισχυθεί από αυτό.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Ο Δένδιας τοποθετεί σε θέση – κλειδί έναν άσπονδο εχθρό του Φλώρου

Μάρτυρας Enterprise Greece: «∆εν µε κάλεσαν ποτέ για κατάθεση» για την υπόθεση µε τις µίζες που αρχειοθετήθηκε από την οικονοµική εισαγγελία

∆ιδάσκει «κοινωνική αναλγησία» ο Τσακλόγλου

Μια γεωλόγος λύνει το μυστήριο του τοπίου στον πίνακα της «Μόνα Λίζα»

Σοκ στον Βόλο: 17χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια λόγω ερωτικής απογοήτευσης

Πλημμύρες Θεσσαλία: Μήνυση σε Αγοραστό, ΥΠΕΝ, ΟΣΕ από ιδιοκτήτη πτηνοτροφικής μονάδας

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά στο διαμέρισμά της – Γείτονας και πυροσβέστες της έσωσαν τη ζωή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter