ΣΥΡΙΖΑ: Κρατάει πέντε θέσεις για το ευρωψηφοδέλτιο ο Κασσελάκης – Την επόμενη εβδομάδα οι υποψήφιοι

ΣΥΡΙΖΑ: Κρατάει πέντε θέσεις για το ευρωψηφοδέλτιο ο Κασσελάκης – Την επόμενη εβδομάδα οι υποψήφιοι

Πλώρη για τις ευρωεκλογές έχει βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη όπου ανακοινώθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του κόμματος. Για αυτό το θέμα -μαζί με οργανωτικά ζητήματα- συνεδριάζει σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο και αύριο η Πολιτική Γραμματεία.

Τελικά, δεν θα ανακοινωθούν αύριο οι υποψηφιότητες για τις προκριματικές εκλογές, από τις οποίες θα συγκροτηθεί το ευρωψηφοδέλτιο. Τα βιογραφικά που έχουν κατατεθεί είναι πάρα πολλά και για αυτό είναι απαραίτητη μια παράταση λίγων ημερών. Κάθε βιογραφικό ελέγχεται για την αξιοπιστία του, ενώ ελέγχονται ακόμα και τα ποινικά μητρώα όσων έχουν καταθέσει αίτηση.

Όπως είναι γνωστό, οι εκλογές θα γίνουν στις 14 Απριλίου με κάλπη, ενώ γίνεται προσπάθεια να είναι έτοιμο το σύστημα και για ηλεκτρονική ψήφο. Οι εκλογές θα γίνουν ανά Περιφέρεια με ποσόστωση ανάλογα με τον πληθυσμό. Για παράδειγμα, περισσότερους υποψηφίους ευρωβουλευτές θα έχει η Αττική από τη Θεσσαλία. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα ψηφίζουν για την Περιφέρειά τους. Δηλαδή ένα μέλος από την Κρήτη θα εκλέξει τους Κρητικούς υποψήφιους, κοκ. Επίσης, θα υπάρχει ισότητα στην αντιπροσώπευση ανδρών και γυναικών.

Από τις προκριματικές εκλογές θα προκύψουν 35 υποψήφιοι. Θα είναι σίγουρα υποψήφιοι οι νυν ευρωβουλευτές Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης, ενώ, όπως σας είχε αποκαλύψει το documentonews.gr εδώ και αρκετές μέρες, 5 θέσεις θα τις επιλέξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές οι 5 θέσεις δεν θα αφορούν celebrities ή προβεβλημένα κομματικά στελέχη. Κρατιούνται για να λυθούν θέματα ποσόστωσης ή για να αντιπροσωπευθούν στο ευρωψηφοδέλτιο άτομα από διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση ματ από Σπίρτζη: Ζητά αυτοβούλως να ελεγχθεί για τη σύμβαση 717 – Θα κάνει το ίδιο ο Καραμανλής;

Το βεβαρυμένο παρελθόν της εισαγγελέα Νικολού

Η φον ντερ Λάιεν επενδύει στον «πόλεμο» για μια δεύτερη θητεία – Και προσπαθεί να πείσει την Ευρώπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter