ΣΥΡΙΖΑ: Με κέρδη από την επίθεση στην κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Με κέρδη από την επίθεση στην κυβέρνηση
syriza Kasselakis

Η Κουμουνδούρου υψώνει τους τόνους σε όλα τα μέτωπα, καταθέτει προτάσεις για τα φλέγοντα ζητήματα και εισπράττει θετικά αποτελέσματα στις δημοσκοπήσεις

Ευθεία επίθεση σε όλα τα ζητήματα της πολιτικής κονίστρας εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες. Βεβαίως, αιχμή του δόρατος αποτελεί το έγκλημα των Τεμπών, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά επίμονα την παραπομπή του Κώστα Καραμανλή στη Δικαιοσύνη.

«Η κυβέρνηση καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να συνεχίσει το έγκλημα της συγκάλυψης χωρίς συνέπειες. Ο κ. Καραμανλής πρέπει να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έτσι θα παραγραφούν οι ευθύνες που βαραίνουν το Μέγαρο Μαξίμου» τονίζουν από την Κουμουνδούρου, αφουγκραζόμενοι το κοινό περί δικαίου αίσθημα και στηρίζοντας τους συγγενείς των θυμάτων.

Ακόμη και η απόφαση Σπίρτζη να ζητήσει να ελεγχθεί από επιτροπή της Βουλής παρουσία δικαστικών στέλνει μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, σε αντίθεση με τα κυβερνητικά στελέχη που κρύβονται πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Διαβάστε επίσης – ΣΥΡΙΖΑ – Τέμπη: Η κυβέρνηση είχε φροντίσει να «μοιράσει» στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης «πειραγμένο» και μονταρισμένο ηχητικό

Τα προσωπικά δεδομένα

Με αφορμή τη διαρροή των emails των ομογενών από το υπουργείο Εσωτερικών προς τη ΝΔ και την Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου αναμένεται να συγκροτηθεί μια task force η οποία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα παρατηρεί το θέμα των προσωπικών δεδομένων και θα ελέγχει αν παραβιάζονται από την κυβέρνηση. Το θέμα παραμένει πολύ ψηλά στην ατζέντα και από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως στο σκάνδαλο εμπλέκονται και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκη Κεραμέως, ενώ θέτουν ερωτήματα και για την αξιοπιστία της επιστολικής ψήφου.

Διαβάστε επίσης – ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ εξαγγέλλει προβοκάτσιες «για δήθεν υποκίνηση επεισοδίων» ώστε να αλλάξει την ατζέντα

Μυστική διπλωματία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε ότι έχει συνάψει μυστικές συμφωνίες με τον Κυρ. Μητσοτάκη σε επίπεδο αμυντικής συνεργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «μυστική διπλωματία», για «αδιαφανή και ανεύθυνη» εξωτερική πολιτική και τον καλεί να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή.

Σφοδρή κριτική άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ και για τα μνημόνια που υπέγραψε η κυβέρνηση με τις ΗΠΑ. «Αυτό που μας θορυβεί είναι η πιθανότητα να τοποθετηθεί ελληνικό προσωπικό σε μονάδες των ΗΠΑ στην Ουκρανία ή και αλλού» είπε η Ραλλία Χρηστίδου.

Το ταξίδι στη Σίβα

Από την αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την αποκάλυψη του Documento για το ταξίδι του πρωθυπουργικού ζεύγους, παρέα με το ζεύγος Καρατζά, στην όαση της Σίβα.

«Πόσο κόστισε η πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους μέχρι την όαση Σίβα στους Ελληνες φορολογούμενους; Πόσοι, ποιοι και με ποια ιδιότητα επέβαιναν στην πτήση;» αναρωτήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βεβαίως να πάρουν απαντήσεις. Ξεκάθαρη ενοχή υποδηλώνει και η… δήθεν άγνοια του κυβερνητικού εκπροσώπου σε σχετικές ερωτήσεις από το Documento στην ενημέρωση των συντακτών.

Στήριξη στο ΕΣΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι συνεχώς υποβαθμίζει το ΕΣΥ, με αφορμή τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή. «Λέτε στον ασθενή ότι μπορεί να επιλέξει αν θα χειρουργηθεί το απόγευμα πληρώνοντας παραπάνω ενώ έχει ήδη πληρώσει τις υπηρεσίες ως φορολογούμενος και ως ασφαλισμένος; Να επιλέξει να κάνει άμεσα ένα χειρουργείο ή να περιμένει έως και τέσσερα χρόνια; […] Λέτε στον ασθενή “πλήρωσε για να χειρουργηθείς, αλλιώς έχει ο Θεός; Περίμενε στη σειρά και αν προλάβεις να ζήσεις;”» αναρωτήθηκε στη Βουλή ο Διονύσης Καλαματιανός.

Σφοδρή επίθεση εξαπολύεται και στον Αδωνη Γεωργιάδη μετά τα τραγικά περιστατικά στην Κρήτη, όπου ένας καρκινοπαθής αυτοκτόνησε ελλείψει θεραπευτικής αγωγής και ένας νεαρός έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον υπουργό Υγείας ότι ψεύδεται σχετικά με την εφημερία του νοσοκομείου Λασιθίου, αλλά και για το φάρμακο που περίμενε –χωρίς αποτέλεσμα– ο αυτόχειρας ασθενής.

Εφερε αποτελέσματα

Αισιοδοξία προκαλούν στην Κουμουνδούρου οι τελευταίες μετρήσεις. Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 15,1%, κερδίζοντας 1,8% μέσα σε ένα μήνα. Η ΝΔ από το 36,5% πέφτει στο 31,4%. Περίπου δύο μονάδες χάνει και το ΠΑΣΟΚ, πέφτοντας στο 13%. Ξεκάθαρα δεύτερος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και στη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24.

Οι προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη για την ακρίβεια και τη φορολογία έχουν στόχο να προσεγγίσουν εκτός από την εργατική και τη λεγόμενη μεσαία τάξη, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε γυρίσει την πλάτη στο κόμμα.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν τη μείωση φορολογίας στα εισοδήματα έως 60.000 ευρώ τον χρόνο, την ελάφρυνση για το 96,7% των επιχειρήσεων, τη μείωση εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων, τη μείωση φόρου ενοικίου και την κατάργηση της προκαταβολής φόρου. Ολα αυτά φαίνεται να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, κάτι που αποτυπώνεται στις μετρήσεις.

Βέβαια, προτεραιότητα για την αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί και η εργατική τάξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, της υαλουργίας Γιούλα και του καζίνου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνεχίζονται και οι επαφές με ομάδες συνταξιούχων.

Στις 14 Απριλίου οι προκριματικές εκλογές για το ευρω-ψηφοδέλτιο

Στις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου. Οι υποψήφιοι θα είναι περίπου 400. Θα ψηφίσουν υβριδικά τα μέλη αλλά και οι φίλοι του κόμματος. Οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν ότι έχουν καθαρό ποινικό μητρώο και πως δεν είναι μέλη άλλου κόμματος. Επίσης πρέπει να επιλέξουν την εκλογική περιφέρεια όπου θα είναι υποψήφιοι. Τα βιογραφικά όλων θα αναρτηθούν στον iSYRIZA.

Οι εκλογές θα γίνουν ανά περιφέρεια, με ποσόστωση ανάλογα με τον πληθυσμό. Για παράδειγμα, η Αττική θα έχει δώδεκα θέσεις. Επίσης θα υπάρχει ισότητα αντρών και γυναικών.

Από τις προκριματικές εκλογές θα προκύψουν 35 υποψήφιοι. Σίγουρα θα είναι υποψήφιοι η Ελενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης, ενώ πέντε υποψηφιότητες θα επιλέξει ο Στέφ. Κασσελάκης. Αυτές δεν θα αφορούν celebrities, influencers ή προβεβλημένα κομματικά στελέχη. Κρατιούνται για να λυθούν θέματα ποσόστωσης ή για να αντιπροσωπευτούν άτομα από διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter