ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να σεβαστεί το νόμο και την πολιτική ηθική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να σεβαστεί το νόμο και την πολιτική ηθική

Σε κορυφαία πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ εξελίσσεται η μη κατάθεση πόθεν έσχες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας και οι αδιαφανείς οικονομικές της δοσοληψίες στο εξωτερικό, που αποκάλυψε η εφημερίδα Documento.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης άμεσα το πόθεν έσχες της συζύγου του, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση – απάντηση:

“Αναμένουμε τον κ. Βαξεβάνη και το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, για να παραλάβουν το βραβείο Πούλιτζερ.

Το κέρδισαν επάξια καθώς … αποκάλυψαν στοιχεία που δημόσια δηλώνει στο βιογραφικό της η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη. Κατά τ’ άλλα, σε ό,τι αφορά τον κ. Βαξεβάνη, ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

“ΥΓ. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν έχουν ακόμα κατατεθεί, καθώς δίνονται παρατάσεις, για να μπορέσουν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τις παχυλές καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας”.

Όμως το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε και απαντά:

“Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για άλλη καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη. Από τη στιγμή που εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση για κατάθεση πόθεν έσχες που θα συμπεριλάμβανε και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του σε αποκλειστική προθεσμία 90 ημερών.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σεβαστεί το νόμο, την πολιτική ηθική και πάνω από όλα την ελληνική κοινωνία και να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter