ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης καθοδηγεί τη λεηλασία του εισοδήματος των πολιτών

Για «λεηλασία του εισοδήματος των πολιτών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» κάνουν λόγο σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης και η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ  Έφη Αχτσιόγλου, στο φόντο της πρόσφατης έκθεσης της Eurostat που αποκαλύπτει εκτίναξη του πληθωρισμού στο 11,5% για τον Ιούλιο.

«Η κυβέρνηση φέρει ακέραιες τις ευθύνες και για το ακραίο επίπεδο ακρίβειας και για τη μη προστασία της κοινωνίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Eurostat: Συνεχίζει να «καλπάζει» ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Άγγιξε το 11,5% τον Ιούλιο

Υπενθυμίζεται πως έχει προηγηθεί ανάλογη έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για τα εισοδήματα των πολιτών και την οικονομική ανισότητα την περίοδο 2020-2021, η οποία επιβεβαιώνει το άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Ακολουθεί η κοινή δήλωση των Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξη Χαρίτση:

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat επιβεβαιώνουν ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας έχει εδραιωθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και είναι σημαντικά υψηλότερος από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Ο κ. Μητσοτάκης και οι επιλογές του καθοδηγούν τη λεηλασία του εισοδήματος των πολιτών προστατεύοντας και ενισχύοντας την αισχροκέρδεια και τα καρτέλ.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραιες τις ευθύνες και για το ακραίο επίπεδο ακρίβειας και για τη μη προστασία της κοινωνίας.