ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης του Συνέδριου – Οι αλλαγές και οι καινοτομίες στις ψηφοφορίες

ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης του Συνέδριου – Οι αλλαγές και οι καινοτομίες στις ψηφοφορίες

Στην τελική ευθεία βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα έχει αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή, ο προσυνεδριακός διάλογος θα συνεχιστεί στις Οργανώσεις Μελών ως τις 16 Φεβρουαρίου.

Η εκλογή Συνέδρων, νέων Συντονιστικών στις Οργανώσεις Μελών και νέων Νομαρχιακών Επιτροπών θα διεξαχθεί στις 17-18 Φεβρουαρίου. Με βάση το καταστατικό, θα στηθούν τρεις κάλπες σε κάθε Οργάνωση. Κάθε μέλος θα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει ψήφο μόνο σε μία από τις τρεις ψηφοφορίες. Για παράδειγμα, δεν γίνεται κάποιος να εκλεγεί σε Νομαρχιακή Επιτροπή και να είναι ταυτόχρονα και Σύνεδρος ή στο Συντονιστικό κάποιας Οργάνωσης Μελών. Σκοπός αυτού του μέτρου είναι να ενισχυθεί ο πλουραλισμός και η ενεργή συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών.

Σε αντίθεση με τα τακτικά Συνέδρια, και παρά τις πρόσφατες αποχωρήσεις, δεν θα εκλεγεί νέα Κεντρική Επιτροπή μετά από απόφαση του ίδιου του Οργάνου, υιοθετώντας την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας. Πηγές από την Κουμουνδούρου πάντως, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να γίνει στο μέλλον, ακόμα και πριν το τακτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με όσα λένε από την αξιωματική αντιπολίτευση, στόχος του κόμματος είναι η συσπείρωση, η ανανέωση, η ανασυγκρότηση, αλλά και η αυτοκριτική.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που αποτελεί μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις της ευρωπαϊκής Αριστεράς, ηγείται της προσπάθειας προοδευτικής συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αγωνίζεται για τη νικηφόρα πορεία στις ευρωεκλογές, για την αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών και μία Δημοκρατική, Κοινωνική και Πράσινη Ευρώπη» λένε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε εδώ τελικό σχέδιο προγραμματικών θέσεων που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Ενότητα και φυγή προς τα εμπρός» το μήνυμα μετά τις Σπέτσες

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Κοζάνη και Λάρισα τα πρώτα περιφερειακά συνέδρια – Παρών ο Κασσελάκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter