ΣΥΡΙΖΑ: Οδοστρωτήρας ο Μητσοτάκης για τα εργασιακά δικαιώματα

ΣΥΡΙΖΑ: Οδοστρωτήρας ο Μητσοτάκης για τα εργασιακά δικαιώματα

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνομιλεί με επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί της Κω και να λέει ότι «θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα», απαντώντας σε επιχειρηματία για 7ημερο εργασίας, χωρίς τον κίνδυνο ελέγχων και προστίμων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

«Θέλει να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα ο κ. Μητσοτάκης και δεν το κρύβει» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «αυτή είναι η δέσμευση Μητσοτάκη προς τους εργαζόμενους, ότι θα επικρατήσει η εργασιακή ζούγκλα, η κατάργηση του 8ωρου και του 5ήμερου, οι κακοπληρωμένες δουλειές χωρίς κανένα δικαίωμα, και ότι οι μνημονιακές πολιτικές της εργασιακής απορρύθμισης θα επιστρέψουν.

Ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε η νεολαία θα το επιτρέψουν αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα ακούγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντάει στον επιχειρηματία που του ζητά επίμονα και με στόμφο την επταήμερη εργασία.

«Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα».

Και συνεχίζει ο Κυριάκος: «Δεν πρέπει να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους». 

Μάλιστα ο επιχειρηματίας λέει: «Εφταήμερο εργασίας όχι ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, όχι εξαήμερο, εφταήμερο. Απαιτούμε να γίνει πιο εύκολο, πιο ευέλικτο το θέμα των 7 ημερών” και όχι να επικρέμεται η σπάθη των προστίμων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter