ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ευρωεκλογές κρίνουν το μέλλον», λένε κορυφαία στελέχη – Αποφασισμένος για ριζικές αλλαγές ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ευρωεκλογές κρίνουν το μέλλον», λένε κορυφαία στελέχη – Αποφασισμένος για ριζικές αλλαγές ο Κασσελάκης

Λίγο πριν την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, πολλές είναι οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος, οι οποίες προκαλούν συζητήσεις στα πηγαδάκια της Κουμουνδούρου.

Άλλοι υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη και άλλοι κρατούν μια απόσταση, ενώ δεν διστάζουν να του ασκήσουν και κριτική. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν δημόσια μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς…

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πει ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί ακόμα και μετά από ένα ενδεχόμενο κακό αποτέλεσμα, και στόχος του είναι να προχωρήσει σε Συνέδριο επανίδρυσης το Φθινόπωρο για να φτιάξει την κυρίαρχη προοδευτική, κεντροαριστερή παράταξη. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον Κασσελάκη, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ήταν υπέρ της πρότασης για νέο καταστατικό Συνέδριο…

«Όχι στην αμφισβήτηση»

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Κασσελάκης να πάει στις ευρωεκλογές με το πιστόλι στον κρόταφο, εξελέγη για να μας πάει στις εθνικές» σημείωσε η βουλευτής Β΄ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη στο Action24.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης παρέλαβε ακέφαλο το κόμμα από τα μέλη του, δεν θέλει χειροκροτητές. Η επιστολή του (στην Πολιτική Γραμματεία) ήταν εξαιρετική. Η παράταξη έχει “γδαρθεί” και δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε την πλεύση που θέλουμε. Η αμφισβήτηση του προέδρου δεν βοηθά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον κρατά πίσω. Κανείς δεν έθεσε θέμα για τον Αλέξη Τσίπρα, παρά τη διπλή συντριβή του κόμματος» είπε μεταξύ άλλων.

Κομβικό το ποσοστό των ευρωεκλογών

«Δεν θεωρώ αποδεκτό ένα αποτέλεσμα που θα αλλάξει την πολιτική γεωγραφία και δεν θα είμαστε δεύτεροι» σημείωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην τρίτη θέση τον Ιούνιο, «αυτό θα έχει συνέπειες για όλους και για τον πρόεδρο».

Στον ΣΥΡΙΖΑ «εκλέξαμε πρόεδρο και όχι μονάρχη, στις εκλογές θα κριθούν όλοι» σημείωσε, τονίζοντας πως ένα καλό αποτέλεσμα θα είναι αν το κόμμα διατηρήσει τα ποσοστά των εθνικών εκλογών.

«Οι ευρωεκλογές θα είναι ένα καθαρό μήνυμα της κοινωνίας στα κόμματα, όπου τα θετικά αποτελέσματα πρώτοι τα πιστώνονται οι πρόεδροι… Αλλά και τα αρνητικά αποτελέσματα πρώτοι εκείνοι τα χρεώνονται» είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

«Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, έγινε μία συζήτηση αν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το προσπεράσει κανείς ή να σταθεί σε αυτό και να το αξιολογήσει» είπε με νόημα ο Γιάννης Ραγκούσης…

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει η αυλαία του Συνεδρίου – «Πρέπει να έρθει ο Αλέξης» λέει ο Γιώργος Τσίπρας

Μήνυμα Κασσελάκη ενόψει Συνεδρίου: «Αρχίζουμε όλοι μαζί την προοδευτική αντεπίθεση» (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζεται πρόταση για άμεση εκλογή νέας ΚΕ και ΠΓ – Το διαψεύδει ο Στ. Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Με ομιλία Κασσελάκη ξεκινά την Πέμπτη το Συνέδριο – Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι την Κυριακή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter