ΣΥΡΙΖΑ: Ολοι και όλες στη μάχη της ευρωκάλπης

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοι και όλες στη μάχη της ευρωκάλπης

Σε πρώτο πλάνο στον ΣΥΡΙΖΑ η εσωκομματική ενότητα και η αποκατάσταση των σχέσεων με την κοινωνία

Την Πέμπτη ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών. Eπειτα από μια περίοδο εσωστρέφειας ο Στέφανος Κασσελάκης θα μιλήσει στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του κόμματος, ενώ θα θίξει και ζητήματα για το κράτος δικαίου.

Από την Κουμουνδούρου θέλουν να στείλουν μήνυμα συσπείρωσης και ομοψυχίας και στοχεύουν σε μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Μια μαζική συγκέντρωση άλλωστε θα στείλει το μήνυμα ότι η βάση και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βάλει φρένο στην κυβερνητική αλαζονεία της ρητορικής του 41%.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αιτήσεις στον iSYRIZA για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο. Μέχρι στιγμής μόνο οι δύο από τις 42 θέσεις είναι εξασφαλισμένες, αφού οι νυν ευρωβουλευτές Ελενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης θα είναι σίγουρα υποψήφιοι. Οι υπόλοιπες θέσεις θα προκύψουν από εσωκομματική ψηφοφορία, στην οποία εκτός από τα μέλη ενδέχεται να συμμετάσχουν και φίλοι του κόμματος. Η διαδικασία αναμένεται στα τέλη Μάρτη – αρχές Απρίλη, ώστε οι υποψήφιοι να έχουν μπροστά τους τουλάχιστον δύο μήνες για να οργώσουν την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ίσως κρατήσει μερικές θέσεις για να συμπεριλάβει προσωπικότητες που θεωρεί ότι πρέπει να είναι υποψήφιες χωρίς να περάσουν τη διαδικασία των προκριματικών εκλογών. Αυτό το σενάριο θεωρείται πιθανό αλλά δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από την Κουμουνδούρου. Περισσότερα σε λίγες μέρες, αφού πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

H επόμενη μέρα

Στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχουν συνειδητοποιήσει πως όσο τρώγονται με τα ρούχα τους τόσο το χειρότερο για εκείνους.

«Εγώ επικεφαλής εσωκομματικής αντιπολίτευσης δεν γίνομαι. Είμαι με τη χώρα μου, με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχω το καθήκον να συμβάλω ώστε να έχει η χώρα μου αντιπολίτευση σήμερα και εναλλακτική αύριο» τόνισε η Ολγα Γεροβασίλη στον Αnt1, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα πως η όποια αντιπαράθεση με τον Στέφ. Κασσελάκη περιορίστηκε στο κλειστό του Φαλήρου.
Αλλωστε είχε προηγηθεί η ένταξη της αντιπροέδρου της Βουλής στο Εκτελεστικό Γραφείο και δύο συναντήσεις των δυο τους. Γεγονότα που δείχνουν ότι η ενότητα στην Κουμουνδούρου αποτελεί εσωκομματική προτεραιότητα.

«Δεν κινούμαι σε γωνίες, προτιμώ να είμαι ορατή» απάντησε σε ερώτηση αν περιμένει τον Στέφ. Κασσελάκη στη γωνία σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές.

Το μήνυμα του συνεδρίου

«Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μας έδωσε, με συντριπτική πλειοψηφία, εντολή ενότητας και συλλογικότητας. Οι πολίτες θέλουν απαντήσεις, θέλουν ισχυρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση» τονίζει στη σημερινή συνέντευξή του στο Documento o Σωκράτης Φάμελλος.

Φαίνεται ότι στην Κουμουνδούρου έχουν λάβει το μήνυμα που έστειλαν οι σύνεδροι. Οι αναμενόμενες αλλαγές σε πρόσωπα και θέσεις έγιναν και πλέον το κόμμα φαίνεται πως επικεντρώνεται στην παραγωγή πολιτικής αλλά και στο άνοιγμα στην κοινωνία.

«Αμεσα θα προετοιμαστούν εκδηλώσεις εφ’ όλης της ύλης. Στόχος είναι η εξωστρέφεια, η επαφή με την κοινωνία και το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Το κόμμα θα βρίσκεται παντού» δήλωσε στο documentonews.gr ο νέος συντονιστής του Οργανωτικού Γραφείου Γιάννης Βουλγαράκης.

Τα στοιχήματα

Πολλά είναι τα στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν. Και βεβαίως ένα από αυτά είναι η προσέγγιση κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων τις οποίες είχε κερδίσει η ΝΔ.
Τους τελευταίους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων της μεσαίας τάξης, των επιχειρήσεων και της αγροτιάς. Ανθρώπων δηλαδή που ψήφισαν με πολύ μεγάλα ποσοστά ΝΔ τον Ιούνιο.

Και βεβαίως είναι και οι συνταξιούχοι. Το 50,8% των οποίων ψήφισε ΝΔ. Οι Γιώργος Γαβρήλος και Διονύσης Καλαματιανός συναντήθηκαν με εκπροσώπους τους, άκουσαν τα αιτήματά τους και κατέθεσαν προτάσεις που περιλαμβάνουν την αύξηση των συντάξεων, την επαναφορά της 13ης σύνταξης, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κ.ά.
Επίσης, η στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι σπουδαία ευκαιρία να αναπτερώσει τη σχέση του με τη νέα γενιά.

Κασσελάκης

«Τα δικά μου εισοδήματα είναι όλα φορολογημένα»

Τα «γαλάζια» πυρά που δέχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιχειρηματική δραστηριότητά του στις ΗΠΑ συσπειρώνουν το κόμμα και δείχνουν σε όλους ότι τελικά ο… εχθρός βρίσκεται εκτός των τειχών της Κουμουνδούρου. «Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα» τονίζει ο Στέφ. Κασσελάκης και αφήνει αιχμές για δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων.

«Σε ό,τι αφορά τη χώρα της ατιμωρησίας, όλα θα αλλάξουν. Από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια, με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Εχει πει ότι εφόσον ισχύει το ασυμβίβαστο και για τους εξωκοινοβουλευτικούς αρχηγούς, την επόμενη μέρα θα γίνει μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας του» τόνισε η Βούλα Κεχαγιά, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν υποχρεούνταν να κάνει δήλωση πόθεν έσχες. «Αλλοι έκαναν πόθεν έσχες και δεν δήλωναν σπίτια στα Παρίσια» τόνισε με νόημα…
Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να πάνε μέχρι τέλους την προσπάθεια για διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, του σκανδάλου των υποκλοπών, του θέματος με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων και να προτείνουν λύσεις για τα σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ακρίβεια και το φορολογικό. Στόχος είναι η αξιωματική αντιπολίτευση να προχωρήσει ενωμένη και με ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο. Και για το δικό της καλό, αλλά κυρίως για το καλό των πολλών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter