ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης διερεύνηση της εταιρείας του Άδωνη Γεωργιάδη μετά την ομολογία του

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης διερεύνηση της εταιρείας του Άδωνη Γεωργιάδη μετά την ομολογία του

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κουμουνδούρου με αφορμή την ομολογία του Άδωνη Γεωργιάδη ότι η εταιρεία που διέθετε στην Κύπρο έκλεισε το 2016 όπως το ρεπορτάζ του Documento αποκάλυψε και όχι το 2006 όπως ο ίδιος υποστήριζε.

Όπως σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «η ομολογία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ‘Αδωνη Γεωργιάδη ότι δεν δήλωσε «εκ παραδρομής» την εξωχώρια εταιρία, ως όφειλε, στα πόθεν έσχες του, είναι παράνομη πράξη για την οποία πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές. Πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση της δραστηριότητας της συγκεκριμένης εταιρείας και να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα που την αφορούν».

Το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, συμπληρώνει μάλιστα πως «ελπίζουμε δε, ότι το γεγονός πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε τους ίδιους ακριβώς ισχυρισμούς για να δικαιολογήσει τη μη δήλωση της εταιρείας, με αυτούς που είχε χρησιμοποιήσει η Μαρέβα Μητσοτάκη αναφορικά με την εταιρεία Eternia Capital Management τον περασμένο Νοέμβριο, να οφείλεται σε καθαρή σύμπτωση».

Τέλος, αναφορικά με τις απειλές του κ. Γεωργιάδη για κατάθεση μηνύσεων, και τις εξηγήσεις του για το καθεστώς που διέπει τις επιχειρήσεις με έδρα την Κύπρο, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ότι «στις 25 Αυγούστου 2015, 18 βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο νυν πρόεδρός της, Κυρ. Μητσοτάκης αλλά και ο ίδιος, είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, στην οποία αναφέρονταν στην ύπαρξη εξωχώριας εταιρείας στην Κύπρο, την οποία κατείχε ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter