ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμοί από βουλευτές για τον γάμο ομοφύλων – Ξεκάθαρη η θέση Κασσελάκη (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμοί από βουλευτές για τον γάμο ομοφύλων – Ξεκάθαρη η θέση Κασσελάκη (Video)

Ερωτήματα για τη στάση που θα τηρήσει στο επικείμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προκάλεσε ο Βασίλης Κόκκαλης.

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του MEGA πως πρώτα πρέπει να δει το νομοσχέδιο και μετά θα αποφασίσει εάν θα το ψηφίσει.

«Πρόκειται για ένα θέμα που έχει απασχολήσει την ελληνική κοινωνία αλλά νομοσχέδιο δεν έχουμε δει. Ό,τι έχουμε ακούσει και διαβάσει μόνο. Θα περιμένουμε να δούμε πώς προστατεύονται τα δικαιώματα του παιδιού… Οι επιφυλάξεις μου συνίστανται στο γεγονός ότι δεν έχουμε δει και δεν έχουμε διαβάσει ακόμα το νομοσχέδιο. Για να ψηφίσει κάποιος πρέπει να έχει δει το νομοσχέδιο» είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε πως δεν γνωρίζει εάν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας…

Πιθανές διαφοροποιήσεις

Πηγές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ λένε στο documentonews.gr πως δεν είναι απίθανο να υπάρξουν 2-3 αποχές κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, χωρίς να κατονομάζουν. Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, εάν ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέχουν, δεν θα έχουν κυρώσεις. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει ακόμα με σιγουριά…

«Η παραφιλολογία της “κομματικής πειθαρχίας” για σοβαρά προβλήματα που ενίοτε διχάζουν τον ελληνικό λαό είναι προσβλητική για τον συνταγματικό ρόλο του βουλευτή» τόνισε σε πρόσφατο άρθρο της στα «Νέα» η βουλευτής Αθηνά Λινού και σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Πιστεύω ότι για δύσκολα νομοσχέδια, όπως το σχεδιαζόμενο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που διχάζουν μεγάλα στρώματα του ελληνικού λαού, πρέπει να δίνεται η δυνατότητα για μυστική ψηφοφορία των νομοσχεδίων αυτών. Είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται περισσότερο η συνταγματική υποχρέωση για το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση του κάθε βουλευτή και υπηρετείται καλύτερα το ελληνικό έθνος».

Υπενθυμίζεται πως ο καταξιωμένος καθηγητής Ιατρικής και σύζυγος της Αθηνάς Λινού, Δημήτρης Λινός, χειροτονήθηκε πριν από δύο χρόνια ιερέας. Είναι άγνωστο κατά πόσο η θέση της εκκλησίας θα επηρεάσει την ψήφο της…

«Αν όχι η Αριστερά, ποιος;»

Πάντως η θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για το ζήτημα είναι ξεκάθαρη, κάτι που φάνηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ότι αν μια γυναίκα υποστεί σεξισμό, διάκριση στον χώρο εργασίας, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προβεί σε καταγγελία χωρίς αντίποινα; Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που διαφωνεί με αυτό; Να σηκωθεί. Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί μ’ ένα ζευγάρι ομόφυλο να έχει τη δυνατότητα στον πολιτικό γάμο; Υπάρχει κανείς; Να σηκωθεί. Και ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία και την υιοθεσία; Αν υπάρχει κανείς, να σηκωθεί» είχε πει χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης και συνέχισε μιλώντας για την περίφημη κομματική πειθαρχία:

«Ξέρετε, για μας δεν είναι αυτό το ζήτημα και όλα τα δικαιώματα ζήτημα αρχηγισμού ή πειθαρχίας, είναι ζητήματα ταυτοτικά. Αν όχι η Αριστερά, ποιος; Η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται, όχι να κρύβεται. Και αυτό θα κάνουμε. Διότι υπάρχει μια σωστή μεριά της ιστορίας. Κι εμείς με υπερηφάνεια θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην κοινωνική πρόοδο….».

Διαβάστε επίσης: «Πλυντήριο» νεοφιλελευθερισμού ο γάμος ομοφύλων για τον Μητσοτάκη;

Εμφύλιος σε ΝΔ και εκκλησία για τον γάμο ομοφύλων

«Πλυντήριο» νεοφιλελευθερισμού ο γάμος ομοφύλων για τον Μητσοτάκη;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter