ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ήγγικεν η ώρα!

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ήγγικεν η ώρα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι πια ένα άλλο κόμμα!

Η 15η Μαΐου 2022 είναι μία ιστορική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με 172.000 πλέον μέλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε δικαίωμα να κοιτάει μπροστά και θα πάει μπροστά γιατί φάνηκε η μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου στο ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ,  που ακούγεται στο όνομα Αλέξης Τσίπρας.

Ο άνθρωπος που πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3% και τον εκτόξευσε, επανεξελέγη Πρόεδρος με αποδοχή 99%. Τίποτα δεν είναι τυχαίο για έναν χαρισματικό άνθρωπο, που παρά τις αντιξοότητες και τον πόλεμο που είχε μέσα στο ίδιο του το κόμμα, έφθασε σ’ αυτό το ποσοστό.

Δημιούργησε το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας κι ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική επιτυχία, ικανή να μετατρέψει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη.

Μετά την εκλογή του Αλέξη, βγήκαν τα διάφορα «παπαγαλάκια» της ΝΔ να πουν ότι αυτοί ψήφισαν πάνω από 400.000 άτομα για Πρόεδρο. Ποιοι αυτοί; Οι «μπάτε σκύλοι αλέστε»; Είδα φως μπήκα και ψηφίζω; Μέχρι και πεθαμένους αναστήσανε!

Για να θυμηθούμε τι έγινε στις εκλογές του 2015 για προεδρία της ΝΔ.

Υποψήφιοι ήταν τέσσερεις: οι  Μητσοτάκης, Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας, Γεωργιάδης, που ήθελαν να σώσουν την Ελλάδα από τον «κακό ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ουσιαστικά τον «κακό Τσίπρα», αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Τσίπρας.

Καθώς κανένας υποψήφιος δεν έλαβε το 50% των ψήφων έγινε και δεύτερος γύρος, μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, με νικητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έλαβε στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών 173.297 ψήφους. Ξεχνάτε πώς ανέβαινε τις σκάλες ο Γεωργιάδης που παραλίγο να κουτρουβαλιαστεί, ώστε να προφτάσει να δώσει την στήριξή του στον Μητσοτάκη και να λάβει το «χρίσμα» του Αντιπροέδρου της ΝΔ; Και έχουν το θράσος να μιλάνε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι και Προοδευτική Συμμαχία και το απέδειξε η εμπιστοσύνη του κόσμου στον Αλέξη. Θα πρέπει τώρα, που ξεκίνησε μία καινούργια μέρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωτικά για το καλό της χώρας. Διαφωνίες πάντα θα υπάρχουν, όπως συμβαίνει σε όλα τα υγιή κόμματα, αλλά σεβόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες, που προηγήθηκαν και αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι έχουμε ένα κοινό σκοπό. Να ξαναγίνουμε κόμμα εξουσίας!

Να κάνουμε όλα αυτά που δεν προφτάσαμε, λόγω των δεσμεύσεων των μνημονίων, γιατί είμαστε ένα κόμμα, που εκφράζει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των αγροτών, των αδύναμων και των νέων ανθρώπων, που επιθυμούν ένα πιο δίκαιο μέλλον.

Να ξαναφέρουμε την ελπίδα στην Ελλάδα, να προσπαθήσουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, να διορθώσουμε τις αδικίες, να προσπαθήσουμε να φέρουμε στους πολίτες ουσιαστική κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο κόσμος βγαίνει πλέον έξω από τα παράθυρα, όταν αντικρύζει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπου το γράμμα «Δέλτα» πρέπει πάλι να γίνει προμετωπίδα της εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος, εκφράζοντας ξανά το Δημόσιο χαρακτήρα της και να μην παίρνει ετήσιο μισθό ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της, μεγαλύτερο από αυτόν του  Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ούτε να δίνει εξωφρενικά bonus και σε άλλα goldenboysτης ΔΕΗ,υπό τις ενθουσιώδεις κραυγές γυναίκας βουλευτού της ΝΔ που βροντοφωνάζει: «χαλάλι του, χαλάλι του». Ντροπή!

Και όπως υπήρχε μία ιστορική εθνεγερτήρια φράση, που κυριαρχούσε λίγο πριν και κατά τον πρώτο χρόνο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, «Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας, το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον», παραφράζω λέγοντας:

«”Ήγγικεν η ώρα, Αλέξη, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας από τα δεσμά του νεοφιλελευθερισμού, που στερούν τη κοινωνία από το κοινωνικό κράτος, λεηλατούν το εισόδημα των εργαζομένων, εξαφανίζουν ελευθερίες και δικαιώματα και μεγεθύνουν συνεχώς τις ανισότητες,  τραυματίζοντας τη κοινωνική συνοχή. Το ανοικτό, μαζικό και σύγχρονο δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα που δημιούργησες Αλέξη, αποτελεί την αρχή μιας πορείας για μακρόπνοες προοδευτικές κυβερνήσεις στη πατρίδα μας, που είναι αδελφοί μου πασίδηλον, πόσο αναγκαίες είναι για τον τόπος μας».

Η Ελένη Αυλωνίτου είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter