ΣΥΡΙΖΑ: Σε πρώτο πλάνο η Υγεία – Επισκέψεις σε νοσοκομεία και πυρά σε Άδωνη (Videos)

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πρώτο πλάνο η Υγεία – Επισκέψεις σε νοσοκομεία και πυρά σε Άδωνη (Videos)

Όπως σας έχει ενημερώσει εδώ και μέρες το Documento, στα πλάνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αναδείξει τα προβλήματα στην Υγεία, ένα ζήτημα κομβικής σημασίας για την κοινωνία. Βεβαίως, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και κέντρα Υγείας έχουν ξεκινήσει, ενώ στις 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση στην Κω.

Σήμερα σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην καταγγελία του Αριστοτέλη Κάντα, ο οποίος δεν κατάφερε να κλείσει ραντεβού με οφθαλμίατρο.

«1,31 ευρώ το λεπτό για να κλείσει ο πολίτης ραντεβού με γιατρό. Δεν βρίσκει στην περιοχή του. Κλείνει αλλού. Μετά από μήνες έρχεται η σειρά του. Πηγαίνει για το ραντεβού. Ο γιατρός λείπει γιατί τον έστειλαν αλλού. Στην ουρά 35 άτομα να περιμένουν τον κανένα. Κάπως έτσι το ΕΣΥ επί Μητσοτάκη έγινε ΕΓΩ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήρθε απλώς να βάλει αυτό που ξέρει να βάζει στα υπουργεία από τα οποία περνά: το τελικό λουκέτο» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ κλείνει την μονάδα Βραχυθεραπείας του Νοσοκομείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ αδιαφορώντας για την κάλυψη των αναγκών ακτινοθεραπείας γυναικών με καρκίνο του τραχήλου μήτρας, ενδομητρίου, ωοθηκών, κόλπου και αιδοίου» ανέφεραν οι Ρένα Δούρου και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στη Βουλή και καλεί τον Άδωνη Γεωργιάδη να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα.

Είναι ο υπουργός που υποστηρίζει ότι «ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες εκτός αν είσαι στα τελικά στάδια» λένε οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης…

Διαβάστε επίσης: Αναγκασμένος να απολογηθεί ο Άδωνης για το κλείσιμο της μοναδικής μονάδας βραχυθεραπείας για καρκινοπαθείς γυναίκες

«Πυρά» κατά του Άδωνη Γεωργιάδη εξαπέλυσε και ο Παύλος Πολάκης με αφορμή το απογευματινό χειρουργείο που έγινε επ’ αμοιβή στο ΠΑΓΝΗ, παρά το ότι επρόκειτο για επείγον περιστατικό.

«Είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία να ξεπουλήσεις τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, υπενθυμίζοντάς του όσα είχε γράψει το 2021 «για τη δημόσια υγεία και την αξία της», όταν ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε αναλυτικά: Πολάκης κατά Άδωνη για απογευματινά χειρουργεία και ΠΑΓΝΗ: «Σε διατεταγμένη υπηρεσία να ξεπουλήσεις τα πάντα»

Επισκέψεις σε νοσοκομεία

Κατά την πενθήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε και τα νοσοκομεία του νησιού.

«Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις, μεγάλες καθυστερήσεις και το προσωπικό εργάζεται με επισφάλεια. Επομένως είναι θέμα πολιτικών προτεραιοτήτων πώς διανέμουμε τους πόρους του κράτους. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο και εδώ με τις συμβάσεις που γίνονται, είναι να ιδιωτικοποιήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το νοσοκομείο του Ρεθύμνου.

«Οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία πρέπει να αισθάνονται ισότιμοι πολίτες. Η κεντρική κυβέρνηση έχει πολλά να διορθώσει» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης από την Ιεράπετρα και συμπλήρωσε: «Εν μέσω μνημονίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές στο νοσοκομείο Ιεράπετρας. Μακάρι να αντλήσουν οι κυβερνώντες μερικά παραδείγματα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να ασχοληθούν με την κατάσταση εδώ…».

«Δεν είναι δυνατόν αυτό το νοσοκομείο να μην έχει αναισθησιολόγο, παθολόγο, παιδίατρο, με προβλέψιμο πρόγραμμα. Δεν είναι δυνατόν να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για εφημερίες, όποτε χρειαστούν» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης από το νοσοκομείο της Σητείας. «Ένα νοσοκομείο το οποίο αγκομαχά να παρέχει τις βασικές υπηρεσίες, προφανώς αποδεικνύει την εκτίμηση της ΝΔ για την ανθρώπινη ζωή» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για δυσοίωνο μέλλον του νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Γιάννης Σαρακιώτης μετά τη χθεσινή επίσκεψή κλιμακίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δευτεροβάθμια δομή υγείας της πόλης.

«Από 76 ιατρούς το 2015 φθάσαμε στους 115 το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα γυρίσαμε πάλινστα χειρότερα, στο επίπεδο των μνημονιακών ετών. Πέντε χρόνια τώρα επισημαίνουμε τα προβλήματα στο νοσοκομείο Λαμίας και κάθε χρόνο η κατάσταση είναι και χειρότερη» ανέφερε ο βουλευτής Φθιώτιδας και συντονιστής των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα»

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Υγεία «ούτε πουλιέται ούτε αγοράζεται, είναι δημόσιο αγαθό και δικαίωμα όλων, χωρίς ΑΜΚΑ, χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, χωρίς χρώμα χωρίς φύλο, χωρίς εθνικότητα, χωρίς σύνορα και πορτοφόλι». Μάλιστα, ανήρτησε και σχετικό βίντεο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεσμεύεται για ένα ισχυρό και αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα υγείας που θα εξασφαλίζει την πλήρη και καθολική πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες. Στόχος η μείωση των ανισοτήτων και η παροχή φροντίδας με σεβασμό στον ασθενή και στις ανάγκες του. Γιατί η Υγεία δεν αποτελεί προνόμιο λίγων, αλλά δικαίωμα όλων» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος.

Τροπολογία για αυτοτελή φορολόγηση εφημεριών

Τo θέμα της υπερφορολόγησης των εφημεριών των γιατρών, καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο της δυνατότητας παράτασης του χρόνου παραμονής στην υπηρεσία των γιατρών του ΕΣΥ, επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέθεσε για δεύτερη φορά τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά στη φορολόγηση της αποζημίωσης των εφημεριών που πραγματοποιούν οι γιατροί του ΕΣΥ, προτείνεται η αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών με ειδικό συντελεστή 20%, το αφορολόγητο των πρόσθετων εφημεριών και των εφημεριών που υπηρετούνται λόγω μετακίνησης του ιατρού για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, καθώς και της ημερήσιας αποζημίωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτό που αποτελεί άμεση και αδήριτη ανάγκη είναι η επαναθεμελίωση του ΕΣΥ με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, που θα αντιλαμβάνεται την Υγεία ως δημόσιο αγαθό» τονίζει ο βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και καταθέτει τους βασικούς άξονες και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

* Προσλήψεις ανθρώπινου δυναμικού άμεσα.

* Αυτόματη προκήρυξη θέσεων λόγω συνταξιοδότησης.

* Διπλασιασμός του μισθού για όλους.

* Ενταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών, μονιμοποίηση συμβασιούχων.

* Θεσμός του οικογενειακού γιατρού.

* Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

* Δημιουργία 380 ΤΟΜΥ.

* Κέντρα Υγείας 24ωρης και 16ωρης λειτουργίας.

* Αναβάθμιση των νοσοκομείων.

* Διατήρηση της πρόσβασης στο ΕΣΥ σε ανασφάλιστους και ελεύθερους επαγγελματίες με οφειλές στον ΕΦΚΑ.

* Αναβάθμιση του ΕΚΑΒ.

* Χρηματοδότηση με στόχο πάνω από 7,5% του ευρωπαϊκού μέσου όρου του ΑΕΠ.

* Δημιουργία νέων δομών (νοσοκομεία, μετανοσοκομειακά ιδρύματα).

* Νέοι οργανισμοί για όλες τις δομές Υγείας με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

* Ενίσχυση του ΕΣΥ για την οδοντιατρική περίθαλψη.

* Επανεκκίνηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης με κοινοτικό χαρακτήρα.

* Ολιστική ενίσχυση του ΕΣΥ σε μεγάλης κοινωνικής και εθνικής σημασίας ακριτικές και νησιωτικές περιοχές μας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter