ΣΥΡΙΖΑ: Σε πρώτο πλάνο τα προβλήματα της κοινωνίας – Απολογούμενος στη Βουλή ο Άδωνης

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πρώτο πλάνο τα προβλήματα της κοινωνίας – Απολογούμενος στη Βουλή ο Άδωνης

Η εκδήλωση Τεμπονέρα – Αχτσιόγλου – Χριστοδουλάκη αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον της πολιτικής ειδησεογραφίας σήμερα, με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζουν πως το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας «εδώ και μέρες έχει τραβήξει έναν δρόμο απομόνωσης, προκαλώντας δυσφορία στα μέλη του κόμματος».

Δείτε επίσης: Η εκδήλωση Αχτσιόγλου – Τεμπονέρα τροφοδοτεί το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

Από την Κουμουνδούρου επιχειρούν να υποβαθμίσουν το ζήτημα και λένε εμφατικά πως στην εκδήλωση «θα είναι μόνος του». Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν πως αν τα λεγόμενα του Διονύση Τεμπονέρα το βράδυ στο θέατρο Άλφα, «πλήξουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ», δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εξελίξεις.

Στόχος η ουσιαστική αντιπολίτευση

Πάντως, από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να κοιτάξουν μπροστά και να ασχοληθούν με τα σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας. Η στήριξη στους αγώνες των αγροτών, των φοιτητών και των υγειονομικών είναι δεδομένη. Όπως δεδομένη είναι και η στήριξη των ίσων δικαιωμάτων στον γάμο για όλους.

Εκτός από αυτά, στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να αναδείξουν κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα (αλλά και να προτείνουν λύσεις), τα οποία δεν έχουν στραμμένα πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας όπως θα έπρεπε…

Θα απολογηθεί ο Άδωνης για το “Παπανικολάου”

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε την αναστολή λειτουργίας της Γ’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, λόγω υποστελέχωσης.

«Η κυβέρνηση βάζει άλλο ένα καρφί στο φέρετρο που έφτιαξε για το ΕΣΥ» τονίζουν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έφεραν το θέμα στη Βουλή. «Η συγκεκριμένη ΜΕΘ υπολειτουργούσε και μόνο οι 9 από τα 18 κλίνες ήταν λειτουργικές λίγο πριν ανασταλεί η λειτουργεί της μονάδας. Εξαρχής η Γ’ ΜΕΘ δεν πληρούσε τις απαραίτητες εκ του νόμου προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία της» λένε μεταξύ άλλων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση και θα αναγκάσει τον Άδωνη Γεωργιάδη να απολογηθεί για το κλείσιμο της ΜΕΘ και να απαντήσει αν έχει σχέδιο επαναλειτουργίας της. Επίσης, ο υπουργός καλείται να απαντήσει γενικά για την υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Επίθεση στη ΝΔ για τα Ειδικά Σχολεία

Στην κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο των τριών σχολείων Ειδικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε χθες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Ο κ. Πιερρακάκης αντί να ετοιμάζει σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων θα πρέπει να φροντίσει την ελάχιστη υποχρέωση που έχει απέναντι σ` αυτά τα παιδιά, την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σ` ένα λειτουργικό και ασφαλές σχολείο» είπε και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορεί ογδόντα παιδιά να πετιούνται στο δρόμο και δεν μπορεί να είναι τελευταία η ειδική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Είναι έλλειμμα ανθρωπιάς και δημοκρατίας και είναι κατάντια για τη Θεσσαλονίκη να έχει τα ειδικά σχολεία της και τα παιδιά αυτά να κινδυνεύουν. Υπάρχουν χώροι που διατίθενται για τη δημιουργία νέων σχολείων. Ρωτάμε ειλικρινά για ποιον λόγο δεν εντάσσονται ειδικά σχολεία στο Ταμείο Ανάκαμψης και εντάσσεται η Ελληνικός Χρυσός;»

Ετοιμάζονται προτάσεις για το Στεγαστικό

«Στην περίπτωση του στεγαστικού ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει μια επιδοματική πολιτική, η οποία αποδεικνύεται εντελώς ανίσχυρη να αντιμετωπίσει το διογκούμενο πρόβλημα, καθώς οι ωφελούμενοι είναι λίγοι και τα ποσά που δίνονται πολύ μικρά» τονίζει η τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία συζητήθηκαν οι προτάσεις του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής για το θέμα, για το οποίο ετοιμάζεται ειδική καμπάνια. Υπάρχουν προτάσεις που θα δίνουν -υπό προϋποθέσεις- φοροαπαλλαγές στους ιδιοκτήτες και στους ενοικιαστές, που θα αξιοποιούν την εκκλησιαστική και τη δημόσια περιουσία, που θα διευκολύνουν τα νέα ζευγάρια και τους δημοσίους υπαλλήλους της επαρχίας, και που θα δίνουν κίνητρα για ανακαινίσεις για πιο «πράσινα» και πιο προσβάσιμα σπίτια σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

Προσβασιμότητα ΑμεΑ σε αθλητικές εκδηλώσεις

Ο Κώστας Αρβανίτης κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν σχετικά με τον αποκλεισμό των Ατόμων με Αναπηρία από τη συμμετοχή τους στις αθλητικές εκδηλώσεις, «γεγονός το οποίο συνιστά απαράδεκτη δυσμενή διάκριση βάσει ενωσιακού και διεθνούς κεκτημένου».

Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής, «τα ελληνικά γήπεδα και στάδια στην συντριπτική πλειονότητά τους στερούνται στοιχειωδών υποδομών εξασφάλισης αυτόνομης πρόσβασης θεατών με αναπηρία και άλλες σωματικές επιβαρύνσεις, παρά την μακροχρόνια επανειλημμένη διατύπωση διαμαρτυριών από πρόσωπα, ενώσεις και κοινωνικούς φορείς».

«Πώς προτίθεστε να ενεργήσετε άμεσα προκειμένου τα ΑμεΑ να διαθέτουν πλήρη, ακώλυτη, και ισότιμη προσβασιμότητα στις αθλητικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα;» ρωτά την ευρωπαϊκή Επιτροπή, ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντηθεί και από την κυβέρνηση…

Δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: To νέο Think Tank του ΣΥΡΙΖΑ για την Έρευνα και την Τεχνολογία (Video)

Λιβύη: «Κατηγορώ» για Φλώρο και τέσσερις στρατηγούς

Έγκλημα στα Τέμπη: Νίπτει τας χείρας της η Hellenic Train για τα εκρηκτικά υγρά και αέρια

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter