ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρή επίθεση σε όλα τα μέτωπα στην κυβέρνηση – Βαρόμετρο οι ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρή επίθεση σε όλα τα μέτωπα στην κυβέρνηση – Βαρόμετρο οι ευρωεκλογές

Τη σκληρή αντιπολιτευτική του δράση, από τη στιγμή που άφησε πίσω τις εσωκομματικές έριδες, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σφυροκοπώντας την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και σε πεδία τα οποία υποτίθεται ότι είναι προνομιακά για τη δεξιά.

Απολογούμενος στη Βουλή ο Χρυσοχοϊδης

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει σοβαρότατες ευθύνες στην αστυνομία μετά τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους. Κριτική, η οποία βέβαια στοχεύει και τους Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Κυριάκο Μητσοτάκη. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε ερώτηση και φέρνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή για να απολογηθεί.

Καλείται να ενημερώσει για τις ακριβείς ενέργειες των αστυνομικών οργάνων στο τμήμα Αγίων Αναργύρων και να καταλογίσει τις αναλογούσες ευθύνες.

Ζητείται επίσης από τον υπουργό να ενημερώσει αν θεωρεί ότι οι μέχρι σήμερα δράσεις του υπουργείου του στην κατεύθυνση της επιμόρφωσης του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ για τη διαχείριση της έμφυλης βίας, είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε νέα τροπολογία για τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».

«Έχουμε ζήτημα ασφάλειας στην χώρα μας» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης χθες στον ΣΚΑΙ. Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι «πρέπει να έχουμε αποτελεσματική αστυνομία» αλλά και «καλύτερη και πιο ποιοτική αστυνόμευση στις γειτονιές».

Διαβάστε επίσης: Σβίγκου για γυναικοκτονία 28χρονης: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία αποτυγχάνει να προστατεύσει μια γυναίκα που απειλείται»

«Τι φοβάται;»

Αναφορικά με το έγκλημα των Τεμπών και το κατηγορητήριο κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε ότι «έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για να αιτιολογήσουμε τις τρεις κατηγορίες: ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, η έκθεση και η διατάραξη της ασφάλειας στις συγκοινωνίες. Έχουμε 11 κακουργηματικές πράξεις που τις έχουμε δικαιολογήσει πλήρως στο κατηγορητήριο μας. Είναι ξεκάθαρες οι ενδείξεις και οι προειδοποιήσεις που είχε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής» είπε, και μίλησε για την πρόταση για προανακριτική του ΣΥΡΙΖΑ:

«Θα καταθέσουμε το αίτημα με χαρά εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευτεί να μην τον αμνηστεύσει» είπε.

«Σας καταθέσαμε μια πρόταση, θα τη δεχτείτε; Θα ανοίξετε την πόρτα να χυθεί φως ή θα καλύπτετε τον κ. Καραμανλή;» ρώτησε στη Βουλή, απευθυνόμενος στην πλειοψηφία, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος λίγες ώρες νωρίτερα.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε ξεκάθαρα πως αν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν είχε να κρύψει και να φοβηθεί τίποτα, δεν θα δίσταζε να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη. Αντίθετα, θεωρούν πως η στάση του μέχρι στιγμής προδίδει φόβο και ενοχή.

Συνάντηση με Μενουδάκο

Την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην παρουσία διεθνών παρατηρητών για τη διεξαγωγή των εκλογών, υπενθυμίζοντας το σκάνδαλο με τη διαρροή των στοιχείων των ομογενών, ενώ προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εγγυηθεί ότι δεν έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία των ψηφοφόρων του εσωτερικού.

Το σκάνδαλο Ασημακοπούλου παραμένει ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτόν τον λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει στις 12:30 συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης: «Θα καταθέσω Πόθεν Έσχες πριν τις ευρωεκλογές – Στόχος η απόλυτη ανατροπή»

Η ανατροπή ξεκινά τον Ιούνιο

«Ο στόχος μου είναι η απόλυτη ανατροπή. Θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι υπάρχει ένα νέο μονοπάτι διακυβέρνησης. Εάν βρεθούμε σε απόσταση αναπνοής, θα είναι μία ανατροπή» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΚΑΙ και ως πήχη, έβαλε ένα ποσοστό πάνω από το 17% που είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά πως αν δεν επιτευχθεί ο στόχος δεν πρόκειται επουδενί να παραιτηθεί και εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν θα αμφισβητηθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύθηκε να καταθέσει Πόθεν Έσχες πριν τις ευρωκάλπες και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο «για να δούμε το πόθεν, όχι μόνο το έσχες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Καταλαβαίνουμε πως όσο περνούν οι μέρες, το πολιτικό θερμόμετρο θα ανεβαίνει, όπως θα ανεβαίνουν και τα ντεσιμπέλ της πολιτικής κόντρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία των προκριματικών εκλογών, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης από την Πέμπτη έως τη Δευτέρα θα περιοδεύσει σε όλη την Κρήτη.

Άμεσα θα ξεκινήσουν και οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα, για να αναδειχθούν τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας.

Το πρόγραμμα -τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο- θα είναι γεμάτο και ο πολιτικός χρόνος πολύ πυκνός. Άλλωστε, όπως φαίνεται στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η 9η Ιουνίου θα είναι το πρώτο βήμα για την αντεπίθεση και απ’ ό,τι φαίνεται είναι διατεθειμένοι να δώσουν τη μάχη με όλες τους τις δυνάμεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter