ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρή κριτική για τη μη καταβολή δώρου Πάσχα – «Η κυβέρνηση δείχνει πια το πραγματικό της αντιλαϊκό πρόσωπο»

ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρή κριτική για τη μη καταβολή δώρου Πάσχα – «Η κυβέρνηση δείχνει πια το πραγματικό της αντιλαϊκό πρόσωπο»

«Έχουμε έναν δύσκολο προϋπολογισμό να υλοποιήσουμε. Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τους ευάλωτους, θα το κάνουμε απολογιστικά στο τέλος του χρόνου. Θα ήταν πολύ εύκολο να πω ότι εκλογές έρχονται, να δώσουμε κάτι. Όμως δεν θα το κάνω».

Με αυτά τα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε το πρωί μέσω του ΣΚΑΙ πως δεν θα δοθεί δώρο Πάσχα στους ευάλωτους και υποστήριξε ότι η λύση δεν είναι τα επιδόματα, κάτι πραγματικά οξύμωρο, αφού η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης στηρίζεται κυρίως στα επιδόματα με τα διάφορα pass που δίνονται ανά διαστήματα:

«Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το τραπέζι της Σαρακοστής και του Πάσχα θα είναι ανεκτό» είπε και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ πιο σημαντικό να αυξάνονται οργανικά οι μισθοί από το να δίνουμε επίδομα».

Πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού υποτίμησε τους μισθούς και τις συντάξεις και αφού άφησε ανεξέλεγκτες τις τιμές και εκτεθειμένο τον κόσμο στον πληθωρισμό απληστίας, έρχεται τώρα να κόψει κάθε συζήτηση για την καταβολή του πενιχρού βοηθήματος, στο οποίο βασίζονταν οι χαμηλοσυνταξιούχοι για να τα βγάλουν πέρα με αξιοπρέπεια τις μέρες του Πάσχα» τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος.

«Προφανώς σε μια χώρα με Κυβέρνηση την ΝΔ, που οι 7 στις 10 συμβάσεις είναι με απευθείας ανάθεση, που δεν επιβάλλονται πρόστιμα στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και τροφίμων, που καταργείται η 13η σύνταξη και που δεν φορολογούνται τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, ο μόνος “δημοσιονομικός χώρος” που δεν υπάρχει, είναι για να ζήσουν οι συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι» λέει και συμπληρώνει:

«Η κοινωνία παλεύει καθημερινά με την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και τις άδικες και εξοντωτικές πολιτικές της ΝΔ. Μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού οδηγείται προς μια βίαιη φτωχοποίηση. Ο εμπαιγμός, η αναλγησία και η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Και μπορεί κάποιοι να πίστεψαν ότι με τα κουπόνια και τα έκτακτα βοηθήματα ο Πρωθυπουργός μπορούσε να κατευνάσει τις κοινωνικές αντιδράσεις, όμως ήρθε η στιγμή που και αυτά περικόπτονται μπροστά στην σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα που ακολουθεί η Κυβέρνηση, δείχνοντας πια το πραγματικό της αντιλαϊκό πρόσωπο».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: «Επιχείρησε να “μπαζώσει” την αλήθεια αλλά και τη λογική»

Τέλος στα σενάρια – Δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Κασσελάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οργίζομαι με τα περί μπαζώματος στα Τέμπη – Κάνουμε έρευνα για Ασημακοπούλου» (Videos)

Έγκλημα Τέμπη: Κατέστρεψαν όλα τα στοιχεία, αγνόησαν το ξυλόλιο

Ακρόπολη: Στάχτη στα μάτια τα μέτρα για τα πλαστά εισιτήρια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter