ΣΥΡΙΖΑ: Στο πλευρό των αγροτών με κριτική στη ΝΔ και συγκεκριμένες προτάσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Στο πλευρό των αγροτών με κριτική στη ΝΔ και συγκεκριμένες προτάσεις

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αποφασισμένος να σταθεί, μέχρι τέλους, δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους μας, έως ότου δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους, για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και τη διατήρηση της ζωής στην ελληνική ύπαιθρο» τονίζει το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος, φανερώνοντας την ξεκάθαρη υποστήριξη στους αγώνες των παραγωγών.

Άλλωστε, φαίνεται ειλημμένη η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τα μπλόκα, ακόμα και αν αυτά στηθούν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Σε ότι αφορά πιθανή ταλαιπωρία των πολιτών, αυτή δεν θα υπάρξει αν η κυβέρνηση συζητήσει ουσιαστικά με τους αγρότες και δώσει τις απαραίτητες λύσεις» είπε πριν λίγες ημέρες στο documentonews.gr o διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Αντιπολίτευση με προτάσεις

Στο Περιφερειακό Συνέδριο του κόμματος στη Λάρισα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε δύο οικονομικές προτάσεις για τον αγροτικό τομέα, τις οποίες χαρακτήρισε «τομές»:

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε δύο τομές για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

Προτείνουμε:

Τη δημιουργία ενός εθνικού προγράμματος αναδιανομής γης με την αξιοποίηση αναξιοποίητων εκτάσεων είτε κρατικών είτε εγκαταλελειμμένων όπως προβλέπεται από το άρθρο 18 παρ 4 του Συντάγματος. Δημιουργία νέων σύγχρονων παραγωγικών μονάδων στον πρωτογενή τομέα. Χρηματοδοτική στήριξη του προγράμματος με συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, της Αναπτυξιακής Τράπεζας και τους πόρους ενός διευρυμένου πλαισίου χρηματοδοτικής ευελιξίας.

Προτείνουμε:

Την ίδρυση μιας ελληνικής τράπεζας Αγροτικών Πιστώσεων. Οφείλουμε να χρηματοδοτήσουμε την ελληνική οικονομία. Με ένα δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα και την τράπεζα αγροτικών πιστώσεων θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την ελληνική οικονομία.

Λύσεις και προτάσεις υπάρχουν. Μέσα από τη διάδραση με την κοινωνία και τον διάλογο θα τις βελτιώνουμε και θα τις επικαιροποιούμε.

Γιατί ανοίγουμε τον δρόμο για μια προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση, που θα ακούει την κοινωνία και θα εργάζεται γι’ αυτή και θα δίνει στην κάθε Ελληνίδα και στον κάθε Έλληνα το δικαίωμα στο ελληνικό όνειρο».

«Αδιαφορία για την αντιπλημμυρική θωράκιση»

Σφοδρή κριτική στη ΝΔ για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία εξαπέλυσε η βουλευτής Μαρίνα Κοντοτόλη:

«Γνωρίζετε, ότι ακόμη και σήμερα, μετά από τόσους μήνες, η κυβέρνηση δεν έχει φέρει στη Βουλή το κρίσιμο νομοσχέδιο για την υδατική διαχείριση στη Θεσσαλία, καθώς και για τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα, επείγουσας ανάγκης;

Μετά από τόσους μήνες, πώς μπορεί να δικαιολογηθεί τέτοια ολιγωρία; Τέτοια αδιαφορία. Πού είναι το νομοσχέδιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης; Κι αυτό δεν είναι ένα ερώτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή είναι μία κραυγή αγωνίας των πολιτών της Λάρισας, της Καρδίτσας, της Μαγνησίας και των Τρικάλων».

«Μειώθηκαν οι αγροτικές ενισχύσεις»

«Οι “επιτυχείς και περήφανες διαπραγματεύσεις” των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία 40 χρόνια, συντέλεσαν στη μείωση του προϋπολογισμού για την ΚΑΠ, στο πλαίσιο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ, δηλ. του Μακροπρόθεσμου Προϋπολογισμού της ΕΕ, από 70% που ήταν το 1980 στο 28,8% για την περίοδο 2021-2027» τονίζει το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επισημαίνει ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, είδαν στους λογαριασμούς τους μειωμένα ποσά από 20% έως 40% στην πληρωμή των Άμεσων Ενισχύσεων (προκαταβολή τον Οκτώβρη και εξόφληση τον Δεκέμβρη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ), εξαιτίας της ΝΔ…

Δείτε επίσης:

Λουτρό αίματος στη Γλυφάδα: «Ήρθα να ξεκαθαρίσουμε» – Τα λόγια του δράστη πριν ανοίξει πυρ (Photos)

Λιβύη: «Κατηγορώ» για Φλώρο και τέσσερις στρατηγούς

Έγκλημα στα Τέμπη: Νίπτει τας χείρας της η Hellenic Train για τα εκρηκτικά υγρά και αέρια

Απίστευτη καταγγελία πατέρα νεκρού στα Τέμπη: Η Εισαγγελέας του Α.Π. είπε «πώς κάνετε έτσι, είναι ένα μικρό ηθικό θέμα»

ΗΠΑ: Σε ΜΕΘ ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν – Τι συνέβη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter