Σύσκεψη της υπηρεσιακής κυβέρνησης για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των διασωθέντων ναυαγών

Σύσκεψη της υπηρεσιακής κυβέρνησης για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των διασωθέντων ναυαγών

Μήνυμα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο των διασωθέντων ναυαγών όσο και των νεκρών της τραγωδίας της Πύλου, αλλά ακόμα και «ειδικότερα δικαιώματα των ναυαγών που είναι ύποπτοι για τη διακίνηση» στέλνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση Σαρμά.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό με αποκλειστικό αντικείμενο τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ναυαγών από τις κρατικές αρχές πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή πλήθους υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ακόμα πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στο σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων των ναυαγών που επέζησαν καθώς και τα ειδικότερα δικαιώματα των ναυαγών που είναι ύποπτοι για τη διακίνηση. Εξετάστηκαν επίσης κατά τον ίδιο τρόπο όλα τα ζητήματα που άπτονται του σεβασμού των νεκρών του ναυαγίου.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς «εστίασε το ενδιαφέρον του στο σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής όσων μεταφέρθηκαν στη δομή της Μαλακάσας με την ενεργοποίηση ιδίως του δικαιώματος επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου ή Ίντερνετ».

Αξίζει να σημειωθεί πως η κινητοποίηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης και τα μηνύματα που εκπέμπει έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη ρητορική των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που από την Πέμπτη έχουν επιδοθεί σε μία άνευ ορίων επιχείρηση απόσεισης των ευθυνών των ελληνικών αρχών, αλλά και νοσηρών δηλώσεων σε βάρος των ναυαγών αλλά και των νεκρών.

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, Δικαιοσύνης Φίλιππος Σπυρόπουλος, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρος Κλιάρης καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς Αντιεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου Εμμανουήλ Λογοθέτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter