Σύστημα βαθμολογίας Green NCAP

Το σύστημα βαθμολογίας του Green NCAP βασίζεται στα πέντε αστέρια, όπως και το Euro NCAP με διαφορετικό φυσικά περιεχόμενο.

Αναλυτικά:

5 αστέρια: Συνολικά εξαιρετικές επιδόσεις, παρουσιάζουν πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου ή ενέργειας και παράλληλα εκπέμπουν χαμηλές εκπομπές ρύπων και αέρια θερμοκηπίου. Είναι καλά εξοπλισμένα με τεχνολογία μείωσης εκπομπών και εξοικονόμησης καυσίμων.

4 αστέρια: Συνολικά καλές περιβαλλοντικές επιδόσεις. Καλή και μεγάλη μείωση εκπομπών και τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμων.

3 αστέρια: Μέση έως καλή συνολική απόδοση, αλλά με κανονική τεχνολογία μείωσης των εκπομπών και εξοικονόμησης καυσίμων, χωρίς να ξεπερνά τους ανταγωνιστές.

2 αστέρια: Ονομαστική συνολική περιβαλλοντική απόδοση χωρίς κάποια μείωση της εκπομπής ή τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμων, έχοντας περιθώρια βελτίωσης.

1 αστέρι: Οριακές περιβαλλοντικές επιδόσεις που δείχνουν ότι ο έλεγχος των ρύπων και η ενεργειακή απόδοση είναι ανεπαρκείς. Το μείγμα σχεδιασμού περιβαλλοντικών επιδόσεων που συνίσταται στην ελαχιστοποίηση των ρύπων, των αερίων του θερμοκηπίου και της κατανάλωσης καυσίμων και ενέργειας, αφήνει σημαντικό περιθώριο βελτίωσης του σχεδιασμού του συστήματος.

Κανένα αστέρι: Οι συνολικές περιβαλλοντικές επιδόσεις ικανοποιούν μόνο τα ελάχιστα ρυθμιστικά πρότυπα. Ενδεχομένως παρωχημένη μείωση εκπομπών και τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.