Σύστημα side camera mirror στον βασικό εξοπλισμό του Honda Ε

Σύστημα side camera mirror στον βασικό εξοπλισμό του Honda Ε

Στην επιβεβαίωση πως το σύστημα side camera mirror θα εφοδιάζει στον βασικό εξοπλισμό το Honda E, όταν ξεκινήσει η παραγωγή του, προχώρησε η εταιρεία.

Το σύστημα αντικαθιστά τους συμβατικούς εξωτερικούς καθρέπτες με κάμερες, των οποίων οι εικόνες θα προβάλλονται σε δύο οθόνες έξι ιντσών εντός της καμπίνας. Οι οθόνες εντοπίζονται στις δύο άκρες του ταμπλό και δεν αλλάζουν πολλά από τις συνήθειες του οδηγού.

Το σύστημα βοηθά στον μοντέρνο, καθαρό και απλό σχεδιασμό του οχήματος και ολοκληρώνει την κολόνα Α και τα pop-up πόμολα των θυρών. Συγκριτικά με τους συμβατικούς εξωτερικούς καθρέπτες, το σύστημα side camera mirror δεν προσθέτει πλάτος στο αυτοκίνητο και δεν επεκτείνεται πέρα από τα τόξα των τροχών.

Ως εκ τούτου, δεν βελτιώνεται μόνο η ορατότητα, αλλά και η αεροδυναμική του οχήματος, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να μειώνεται κατά 90% και κατά 3,8% η απόδοση και η αυτονομία του. Επιπροσθέτως, μειώνεται και ο θόρυβος του αέρα που παράγεται από τη χρησιμοποίηση συμβατικών εξωτερικών καθρεπτών.

Αξίζει να τονιστεί πως οι κάμερες είναι έτσι κατασκευασμένες και πιο συγκεκριμένα το σχήμα τους, προκειμένου να απομακρύνεται το νερό από τους φακούς τους, ενώ η ειδική επίστρωση, εμποδίζει το νερό να μένει σε αυτούς.

Αναφορικά με τη λειτουργία του συστήματος, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη «normal view» ή τη «wide view», επεκτείνοντας το οπτικό του πεδίο και την ορατότητα στα τυφλά σημεία κατά 10% στην πρώτη και κατά 50% στη δεύτερη ρύθμιση. Όταν, εν συνεχεία έχει επιλεγεί η σχέση οπισθοπορείας, υπάρχουν γραμμές καθοδήγησης, ενώ αυξάνεται η γωνία κλίσης της κάμερας, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ορατότητα.

Αναφορικά με τη φωτεινότητα, οι οθόνες ρυθμίζονται αυτόματα και παρέχουν πάντα το κατάλληλο ποσοστό. Οι δοκιμές έδειξαν πως το σύστημα παρέχει τη σωστή ορατότητα και ποιότητά της σε άσχημες καιρικές και νυχτερινές συνθήκες, αλλά και σε περιπτώσεις χαμηλού φωτισμού.

Το αυτοκίνητο από τη μεριά του έχει αυτονομία της τάξης των 200 χιλιομέτρων, με το 80% του ποσοστού της μπαταρίας να φορτίζεται σε μόλις 30 λεπτά. Εντός καμπίνας, το πλούσιο εσωτερικό του αστικού Honda E και οι τεχνολογίες πολυμέσων κρατούν σε εγρήγορση τους επιβάτες.

Πηγή: Honda

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter