Τα ακριβότερα καύσιμα με μικρούς μισθούς στην Ελλάδα

Τα ακριβότερα καύσιμα με μικρούς μισθούς στην Ελλάδα

Ζοφερή είναι η εικόνα που αναδεικνύουν για την Ελλάδα τόσο η Εurostat όσο και ο ιστότοπος GlobalPetrol Prices.com, επιβεβαιώνοντας έτσι την αφαίμαξη που προκαλεί στους Έλληνες η υπάρχουσα ακρίβεια και ιδιαίτερα η αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με συνδυασμένα στοιχεία από τον ιστότοπο GlobalPetrol Prices.com και την Eurostat επιβειβαιώνetai ότι η Ελλάδα παραμένει η 8η ακριβότερη χώρα σε βενζίνη, ενώ η μέση τιμή των καυσίμων συνολικά την καθιστά την πλέον ακριβή χώρα αναλογικά με τον κατώτατο μισθό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Χαρακτηριστικό είναι πως η Ελλάδα έχει μέση τιμή καυσίμων 2,2 ευρώ ανά λίτρο με κατώτατο μισθό μόλις 713 ευρώ, έναντι 1.621 ευρώ στη Γερμανία (2,1 ευρώ ανά λίτρο), των 1.126 ευρώ στην Ισπανία (1,9 ευρώ ανά λίτρο) και των 1.603 ευρώ στην Γαλλία (1,9 ευρώ ανά λίτρο), ενώ η μονίμως ουραγός σε μισθολογικά ζητήματα Βουλγαρία δεν ξεπερνά την τιμή των 1,7 ευρώ ανά λίτρο.

Το «ράλι» της τιμής της βενζίνης έρχεται να προστεθεί στους διαρκώς αυξανόμενους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και την ανατίμηση πολλών βασικών προϊόντων, γεγονός που δημιουργεί ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, παρά τις όποιες κυβερνητικές παροχές.

Την εικόνα της εξωφρενικής ακρίβειας σε ό,τι αφορά τις τιμές των καυσίμων είχε άλλωστε αναδείξει προ δύο μηνών η ιστοσελίδα στατιστικού περιεχομένου statista.com.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο ρεκόρ: Πληρώνουμε τα πιο ακριβά καύσιμα σε σχέση με το μισθό μας!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter