Τα αυτοκίνητα του «Breaking Bad»

Τα αυτοκίνητα του «Breaking Bad»

Πέντε χρόνια μετά τους τίτλους της τηλεοπτικής σειράς Breaking Bad, προσπαθούμε να αποδώσουμε το δικό μας φόρο τιμής. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε όλα τα αυτοκίνητα, που οδήγησαν / χρησιμοποίησαν οι χαρακτήρες της σειράς από τον πρώτο κύκλο ως το finale της (5χρόνια).

Για όσους άκουσαν ή διάβασαν για τα βραβεία που απέσπασε αλλά δεν είχαν δει ούτε ένα επεισόδειο, το «Breaking Bad» ήταν (σύμφωνα με το Internet Movie Data Base) ήταν μια Αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά, της οποίας δημιουργός και παραγωγός ήταν ο Βινς Γκίλιγκαν. Η σειρά μεταδόθεικε στις ΗΠΑ και τον Καναδά από το καλωδιακό δίκτυο AMC. Στην Ελλάδα προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Η προβολή της ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου 2008 και ολοκληρώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2013, σε πέντε κύκλους επεισοδίων.

Η πρώτη περίοδός της με εφτά επεισόδια ολοκληρώθηκε στις 9 Μαρτίου 2008. Η δεύτερη περίοδος της σειράς (με 13 επεισόδια) παίχτηκε από τις 8 Μαρτίου μέχρι τις 31 Μαΐου 2009. Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου 2010 και έκλεισε στις 13 Ιουνίου του ίδιου χρόνου (με 13 επεισόδεια και αυτή). Ο τέταρτος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου και έκλεισε στις 9 Οκτωβρίου του 2011 μετα από 13 επεισόδεια ενώ η τελευταία, πέμπτη σεζόν (η μεγαλύτερη με 16 επεισόδεια), προβάλλονταν από τις 15 Ιουλίου του 2012 ως τις 29 Σεπτεμβρίου του 2013.

Ο τόπος στον οποίο λαμβάνει χώρα η σειρά είναι η Αλμπουκέρκη στο Νέο Μεξικό. Η υπόθεση του «Breaking Bad» περιστρέφεται γύρω από τον Γουόλτερ Γουάιτ (Μπράιαν Κράνστον), δάσκαλο χημείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά οικογενειακά προβλήματα.

Όταν ο Γουάιτ διαγιγνώσκεται με καρκίνο πνευμόνων στην τελική του μορφή, καταρρέει και αποφασίζει να προσανατολιστεί στον κόσμο του εγκλήματος, με το να παράγει και να πουλάει μεθαμφεταμίνη με τον πρώην μαθητή Τζέσι Πίνκμαν (Άαρον Πολ) με την επιθυμία να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογενείας του.

Το Breaking Bad είχε και εξακολουθεί να γίνεται αποδέκτης πολύ καλών κριτικών, ειδικά για το γράψιμο και την πρωταγωνιστική παράσταση του Μπράιαν Κράνστον, και έχει κερδίσει 10 Βραβεία Έμμυ, μαζί με πολλά άλλα βραβεία και υποψηφιότητες.

Όπως ήταν αναμενόμενο (για τηλεοπτική σειρά των ΗΠΑ) τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν έχουν το δικό τους ρόλο στη σειρά.

Breaking Bad RV

Το κινούμενο εργαστήριο παραγωγής ναρκωτικών (Rolling Meth Lab RV) είναι ένα περιθωριακό Fleetwood Bounder του 1986 όπου οι Γουόλτερ Γουάιτ και Τζέσι Πίνκμαν ξεκίνησαν και συνέχισαν την επιτυχημένη επιχείρησή τους. Αν παρατηρήσεται και σε άλλες σειρές, οι περιθωριακοί τύποι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τα μεταχειρισμένα και παλαιά RV (αυτοκινούμενα τροχόσπιτα Recreational Vehicles).

H Pontiac Aztek του Γουόλτερ Γουάιτ

Όταν δεν βρίσκεται στο Meth RV, ο Γουάιτ οδηγεί μία Pontiac Aztek. Όταν ξεκίνησε η παραγωγή του Aztek όλοι μιλούσαν για ένα επαναστατικό όχημα με potential (όπως θεωρούν πως ξεκινά η ζωή όλων των πολιτών της Αμερικής και εδώ είναι η ταύτιση με τον ήρωα). Δυστυχώς το Aztek έγινε μία αποτυχία εξ’ αιτίας της εμφάνισής του και σχεδόν κατέστρεψε την Pontiac. Η Daily Telegraph τον Αύγουστο του 2008 χαρακτήρισε την εμφάνιση του μοντέλου «αμήχανη» (awkward) και το κατέταξη στο νούμερο ένα των «100 ugliest cars» του κόσμου.

Το Toyota Tercel 4WD Wagon του Τζέσι Πίνκμαν

Ο Τζέσι οδηγούσε το Toyota από την αρχή ως το τέλος της σειράς ακόμη και όταν πλούτισε με το εμπόριο ναρκωτικών. Οι παραγωγοί πίστεψαν πως το τετρακίνητο Tercel ταίριαζε στο στυλ του χαρακτήρα που υποδυόταν. Η αντοχή στις κακουχίες την κακομεταχείρηση και η χαμηλή τιμή αγοράς (ως μεταχειρισμένο) του Wagon αλλά και οι χώροι του, ήταν τα κριτίρια. Ο διαλυμένος αλλά εξαιρετικός χημικός οδηγούσε πάντα το χτυπημένο Tercel χωρίς τον ένα υαλοκαθαριστήρα. Χαρακτηριστική ήταν η σκηνή στην οποία πετούσε λεφτά από το παραθυρό του (σε μία στιγμή κρίσης). Είμαστε σίγουροι πως ο ηθοποιός πήρε το… αίμα του πίσω στη ταινία (Need for Speed) που πρωταγωνίστησε οδηγώντας πολλά supecars.

Το Jeep Commander του Χάνκ

Η ιδιότητα του Χανκ Σρέιντερ (Ντιν Νόρις), αρχηγός της Δίωξης ναρκωτικών (DEA), μας αποκαλύπτει γιατί ο κουνιάδος του Γουόλτερ Γουάιτ οδηγούσε ένα Jeep Commander. Βέβαια θα μπορούσε να κυκλοφορεί με ένα Cadillac Escalade Pick up ή με ένα Jeep Grand Cherokee, αλλά οι παραγωγοί κράτησαν και σε αυτόν χαμηλούς τόνους.

Το οικογενειακό Volvo V70P του Γκας Φρινγκ

Ο Γκουτσάβο «Γκας»Φρίνγκ (Τζιανκάρλο Εσποζίτο) μπορεί να ήταν ένας από τους πιο σκληρούς και αδίστακτους απατεώνες, που πέρασαν από τις τηλεοπτικές οθόνες όμως κυκλοφορούσε με ένα μεσοαστικό Volvo V70 station wagon. Γιατί; Εκτός από drug dealer, η βιτρίνα του Φρινγκ ήταν το εστιατόριο Los Pollos Hermanons, το οποίο απασχολούσε άτομα, που εκτίουν ποινή σε κοινωφελή έργα κάτι το οποίο σέβονταν οι πολιτικοί και τον εκτιμούσαν.

Η πολυτελής Cadillac DeVille του Σαούλ Γκούντμαν

Δεν υπήρξε καλύτερο αυτοκίνητο για ένα διευθαρμένο δικηγόρο από μία Cadillac DeVille. Αυτοκίνητο με γοητεία από τον υπόκοσμο γιατί ήταν απίστευτα ακριβό όταν είχε βγει στην παραγωγή. Επιπλέον ήταν το μόνο που μπορούσε να «χτυπήσει» σε πωλήσεις και prestige τα εισαγώμενα Mercedes, BMW ή Lexus. Ο χαρακτήρας του Saul Goodman θα μπορούσε να είναι το κεντρικό πρόσωπο μίας άλλης σειράς. Χαρακτηριστικός είναι ο personalized αριθμός κυκλοφορίας (LWYRUP) «lawyer up» φράση η οποία στην αργκό σημαίνει: ζήτα δικηγόρο, ώστε να σταματήσει η ανάκριση από τους αστυνομικούς.

Το Jeep Grand Wagoneer της Σκάιλερ

Το Jeep Grand Wagoneer είναι το τέλειο όχημα της Σκάιλερ Γουάιτ (Άννα Γκαν) ή της καθώς πρέπει μητέρας από τα προάστια την οποία υποδυόταν. Το όχημα αυτό ταίριαζε στην ανυποψίαστη μητέρα, που δεν έχει ιδέα για την τεράστια αυτοκρατορία Μεθαμφεταμίνης του συζύγου της.

Volkswagen New Beetle για την Μέρι Γουάιτ (Μαρί Σρέιντερ)

Η αδελφή της Σκάιλερ, Μέρι, οδηγούσε το νέο Beetle, το οποίο ταίριαζε με τον χαρακτήρα της. Ήταν ενοχλητική επιπόλαιη και λίγο σνομπ όπως όλα τα κορίτσια στις ΗΠΑ που οδηγούν το Volkswagen Beetle.

Το 80’s Chrysler New Yorker του Μάικ

Τι θα περιμένατε να οδηγεί ο Μάικ Έρμαντραουτ ένα Ford Crown Vic; Όχι αυτό είναι για κυβερνητικούς υπαλλήλους. Μία Cadillac; Όχι αυτή είναι για τους σκληρούς. Ο Μάικ ήταν ένας σκληρός αλλά με καλή καρδιά χαρακτήρας, που έπαιρνε μαθήματα από τη ζωή. Έτσι ένα καθημερινό αλλά κορυφαίο μοντέλο της Chrysler ήταν το μεταφορικό του μέσο.

Ένα Chrysler 300 SRT8 για τον Τζούνιορ

Μετά από τα κέρδη, μέσω της κατασκευής και εμπορίας ναρκωτικών, ο Γουόλτερ Γουάιτ πηγαίνει το γιό του Γουόλτ Junior για car-shopping. Αρχικά διαλέγει ένα PT Cruiser για το παιδί του και ένα HEMI V8 Chrysler 300 SRT8 6.400 κ.εκ. και 470 ίππων. Μετά νοιώθει άσχημα και αγοράζει ένα Dodge Challenger SRT8 για τον γιό του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του sport τμήματος «SRT» της Dodge Ραρλφ Ζιλ, το νέο αυτοκίνητο του Γουάιτ senior (το 300 SRT8) ήταν το ιδανικό για τον τύπο ανθρώπου, που το Κακό ξέσπασε μέσα του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter