Τα διεθνή Μέσα για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα: «Χιλιάδες άνθρωποι δραπετεύουν από τις φωτιές εν μέσω καύσωνα»

Τα διεθνή Μέσα για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα: «Χιλιάδες άνθρωποι δραπετεύουν από τις φωτιές εν μέσω καύσωνα»

Το γύρο των ειδησεογραφικών πρακτορείων και των μεγάλων δημοσιογραφικών Μέσων έχουν κάνει οι φλόγες που μαίνονται στην χώρα. Το Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων EFE γράφει χαρακτηριστικά ότι «Η μάχη ενάντια στις φλόγες συνεχίζεται στην Ελλάδα με την επιδείνωση των ανέμων». Υπογραμμίζει την επιδείνωση του καιρού, με την αύξηση των ανέμων να δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών και των στρατιωτών στα βόρεια των Αθηνών, με συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Το BBC φιλοξενεί άρθρο που εξηγεί τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα και την Τουρκία. Κάνει λόγο για τον πρωτοφανή καύσωνα που πλήττει την χώρα την τελευταία εβδομάδα, ο οποίος συνέβαλε στην πρόκληση των καταστροφικών πυρκαγιών που κατέστρεψαν οικίες και επιχειρήσεις.

Το πρακτορείο Reuters έχει καθημερινή ενημέρωση για τις πυρκαγιές. Σε άρθρο αναφέρει την εκκένωση εκατοντάδων ανθρώπων από την Εύβοια προς ασφαλείς προορισμούς ενώ σε χτεσινό ρεπορτάζ έκανε ειδική μνεία για τις αναζωπυρώσεις που τροφοδοτούνται από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα.

Το Associated Press αναφέρεται στους χιλιάδες ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους εξ αιτίας της πυρκαγιάς. Αναφέρει τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για τις νοσηλείες εννέα πυροσβεστών σε νοσοκομείο στην Αθήνα και άλλων έντεκα στην Εύβοια. Καταγράφει τις καταστροφές σε Αττική και Εύβοια ενώ κάτοικος της Δροσοπηγής που μίλησε στους δημοσιογράφους του πρακτορείου είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει μείνει τίποτα».

Συνεχή ενημέρωση για τις φλόγες της Ελλάδας και της Τουρκίας έχει και ο βρετανικός Independent. Κάνει λόγο για τους χιλιάδες πολίτες που έχουν εκκενώσει τις κατοικίες τους από τις φωτιές που μαίνονται εδώ και τέσσερις μέρες 20 χιλιόμετρα βόρεια των Αθηνών.

Η ψηφιακή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Tagesspiegel γράφει ότι «μεγάλες φωτιές είναι εκτός ελέγχου σε Ελλάδα και Τουρκία». Αναφέρει τις 92 νέες εστίες φωτιάς που δημιουργήθηκαν μέσα σε 24 ώρες. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο αναδεικνύεται όλη η τραγωδία που περνάνε οι δύο χώρες με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών να μην είναι αρκετές για να συγκρατήσουν το μέτωπο.

Η γαλλική Le Monde γράφει για «τα χωριά που ακόμα καίγονται στις πύλες των Αθηνών». Γράφει επίσης ότι «περίπου 50 εστίες συνεχίζουν να είναι ενεργές τριάντα χιλιόμετρα βόρεια των Αθηνών, ενώ αναμένεται βοήθεια από το εξωτερικό». Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η πρωτεύουσα ξύπνησε και πάλι από την μυρωδιά καμμένου, τυλιγμένη από καπνό εξ αιτίας της φωτιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας η οποία έκαψε 12.000 στρέμματα από την Τρίτη.

Η ιστοσελίδα της Rai στην Ιταλία γράφει ότι «η Ελλάδα καταστρέφεται από τις φωτιές, ενώ απειλεί την αρχαία Ολυμπία».

Αναφέρει την δήλωση του υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά που είπε ότι «μαχόμαστε έναν πόλεμο με τιτάνες. Αλλά το χειρότερο είναι μπροστά μας».

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα euronews γράφει ότι «η Ευρώπη στέλνει περισσότερη βοήθεια καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει την Αθήνα». Αναφέρει την άφιξη 82 γάλλων πυροσβεστών το βράδυ της Πέμπτης που θα επιχειρήσουν με την συνδρομή δύο γαλλικών πυροσβεστικών αεροπλάνων. Βοήθεια αναμένεται επίσης και από Σουηδία, Αυστρία και Βουλγαρία. Επιπλέον βοήθεια αναμένεται από το Ισραήλ, που θα στείλει 15 πυροσβέστες και επιβραδυντικό υγρό με πολιτικό αεροπλάνο. Με ανάρτησή του ο επίτροπος πολιτικής ασφάλειας Γιάνες Λέναρτσιτς είπε ότι ο ευρωπαϊκός δορυφόρος «Κοπέρνικος» θα τεθεί στην διάθεση της Ελλάδας.

 

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua γράφει ότι «Πυρκαγιές ξεπετάγονται σε όλη την Ελλάδα». Φιλοξενεί σειρά από φωτογραφίες που αναδεικνύουν την υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών να συγκρατήσουν τις φωτιές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter