«Τα είπαν» Μελόνι – Μητσοτάκης ενόψει Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών

«Τα είπαν» Μελόνι – Μητσοτάκης ενόψει Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών

Σε προνομιακό συνομιλητή της ακροδεξιάς Τζόρτζια Μελόνι αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε ακόμη ένα γύρο συνομιλιών με την ιταλίδα ομόλογό του για πλήθος ζητημάτων που αφορούν τις δύο χώρες και όχι μόνο.

Ειδικότερα, το μεταναστευτικό ζήτημα, η ευρωπαϊκή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ο πόλεμος στην Ουκρανία και ζητήματα ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση τέθηκαν την Τρίτη στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ιταλίδα ομόλογό του, Τζόρτζια Μελόνι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν η προτεραιότητα μιας πλήρους στήριξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ουκρανία, σε ακτίνα 360 μοιρών, μια ταχεία εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Κορυφής ΕΕ του περασμένου Φεβρουαρίου, με στόχο μια ευρωπαϊκή, επιτέλους, διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ευρωπαϊκές λύσεις για την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών της Ηπείρου, με την χρήση των κατάλληλων εργαλείων της ΕΕ».

Παράλληλα, το ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης αναφέρει ότι «με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποφασίσθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση των ήδη στενών διμερών σχέσεων», ενώ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η ιταλίδα πρωθυπουργός συμμερίσθηκε «την άμεση ανάγκη να αναπτυχθεί δράση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, όπως υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν, στην επιστολή που απηύθυνε, χθες, στους ευρωπαίους ηγέτες. Επιστολή που συνάδει με τις προτεραιότητες που έθεσε η Ιταλία, πάνω στο ίδιο θέμα».

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μελόνι ενόψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter