Τα έχουν χάσει και οι δηµοσκόποι…

Τα έχουν χάσει και οι δηµοσκόποι…

Εχει αποδειχτεί εδώ και δώδεκα χρόνια πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τεράστιο πονοκέφαλο για τις δηµοσκοπικές εταιρείες. Από το 2012 µέχρι το 2019 άπαντες υποεκτιµούσαν το εκλογικό του ποσοστό, ενώ το καλοκαίρι το υπερεκτίµησαν. Υπενθυµίζεται ότι και στις εσωκοµµατικές εκλογές έπεσαν έξω, αφού έδιναν φαβορί την Εφη Αχτσιόγλου ανάµεσα στους πέντε υποψηφίους. Και τώρα τα παράδοξα συνεχίζονται… Στη δηµοσκόπηση της MRB για το ΟΡΕΝ το 48,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει εύστοχη την παρέµβαση του Αλέξη Τσίπρα πριν από το συνέδριο, µε το 37,1% να τη θεωρεί άστοχη. Στη δηµοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24 το 61% των ψηφοφόρων λέει πως η παρέµβαση Τσίπρα δεν βοήθησε, σε αντίθεση µε το 33,5%!

Ακρως αντίθετα αποτελέσµατα δηλαδή…

Στη δηµοσκόπηση της MRB το 41,2% των ψηφοφόρων του κόµµατος θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει αποδυναµωµένος από το συνέδριο, ενώ µόλις το 32% λέει πως βγαίνει ισχυρότερος. Στη µέτρηση της Οpinion Poll το 47,1% των συριζαίων πιστεύει ότι το κόµµα βγαίνει «αρκετά» και «πολύ» ενισχυµένο από το συνέδριο. Μόλις το 25,2% δηλώνει πως το κόµµα δεν βγήκε «καθόλου» ενισχυµένο… Κι εδώ εντελώς διαφορετικά ευρήµατα.

Καταλαβαίνει ο καθένας ότι οι δηµοσκόποι είναι πολύ δύσκολο να πιάσουν τα ακριβή συναισθήµατα και τις απόψεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Και άντε µετά να θεωρήσεις δεδοµένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει µε µονοψήφιο ποσοστό ή ότι είναι ξεκάθαρα τρίτος. Στην πραγµατικότητα κανείς δεν ξέρει… Χ.Κ.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Ασημακοπούλου: Έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τα e-mail σε απόδημους

Τι έκρυψαν κάτω από τα μπάζα στα Τέμπη;

Μαρία Καρυστιανού: Μόνη της και όλοι τους…

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Οι φοιτητές της Ευρώπης γκρεμίζουν τον μύθο Μητσοτάκη

Ασημακοπούλου: Επιμένει στην… κοροϊδία για το πώς ήρθαν στα χέρια της οι λίστες των μέιλ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter