Τα «γαλάζια» στελέχη που άφησαν εκτός Βουλής οι αποκαλύψεις του Documento

Τα «γαλάζια» στελέχη που άφησαν εκτός Βουλής οι αποκαλύψεις του Documento

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τουλάχιστον τέσσερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που το προηγούμενο διάστημα επρόκειτο να διεκδικήσουν με περγαμηνές την είσοδό τους στη νέα Βουλή, αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι τους έπειτα από τις αποκαλύψεις του Documento.

Τελευταίο θύμα του Documento, ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας που τελικά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Τον περασμένο Οκτώβριο είχαμε αποκαλύψει την προσπάθεια του Κωνσταντίνου Μαραβέγια να κερδοσκοπήσει, χρηματοδοτώντας ουσιαστικά τον εαυτό του μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου. Η… επιχείρηση του «γαλάζιου» υποψήφιου δεν στέφθηκε από επιτυχία μετά από τις αποκαλύψεις, όμως τον λογαριασμό τον πλήρωσε και στην κάλπη, καθώς δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Διαβάστε επίσης: Αφού το Documento τους «τσάκωσε»: Ανάρτησαν το όνομα του Μαραβέγια στην Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το… οικογενειακό project

Φυσικά, το κόστος των αποκαλύψεων και του Documento πλήρωσε και ο εκπρόσωπος των funds στη Νέα Δημοκρατία, Ανδρέας Πάτσης. Ο πρώην βουλευτής Γρεβενών συμμετείχε παράνομα σε έδρα στο εξωτερικό (όπως φυσικά και αυτή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι σε εταιρεία με έδρα στη Γαλλία), όπως είχε αποκαλύψει το Documento ήδη από τον Μάιο του 2020.

Τότε, η εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι ο Ανδρέας Πάτσης δεν είχε δηλώσει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που αφορούσε την οικονομική κατάσταση του 2018, τη συμμετοχή του σε πέντε εταιρείες. Στο ίδιο δημοσίευμα αναγραφόταν επίσης ότι ο Ανδρέας Πάτσης συμμετείχε σε κυπριακές εταιρείες, γεγονός που απαγορεύεται βάσει νόμου. Όταν το θέμα επανήλθε από τον Παύλο Πολάκη, η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να τον αδειάσει, εκείνος ανεξαρτητοποιήθηκε και έπειτα αντιμετώπισε δίωξη για το αδίκημα της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση. Αναγκαστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον άφησε εκτός εκλογών.

Διαβάστε επίσης: Ποινική δίωξη στον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση – Οι αποκαλύψεις του Documento για το Πόθεν Έσχες

Ένα ακόμα πρόσωπο που έμεινε εκτός εκλογών εξαιτίας των αποκαλύψεων της εφημερίδας ήταν αυτό του πρώην βουλευτή Φθιώτιδας, Θέμη Χειμάρα. Το Documento αποκάλυψε τις δημόσιες business της επιχείρησής του, με δημόσιους φορείς και υπηρεσίες της ευρύτερης περιφέρειάς του, αναγκάζοντάς τον σε παραίτηση από τη θέση του βουλευτή. Να σημειωθεί πως στο παρά ένα των εκλογών, τον περασμένο Απρίλιο, ο πρώην βουλευτής ήταν έτοιμος να κατέβει εκ νέου βουλευτής. Όμως το πόρισμα του ΣΔΟΕ που διαπίστωνε την παραβίαση του νόμου για το ασυμβίβαστο τον ανάγκασε και πάλι να κάνει πίσω, ανακοινώνοντας πως δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές.

Διαβάστε επίσης: «Γαλάζια» φάμπρικα: Με δουλειές €400.000 από το δημόσιο ο βουλευτής Χειμάρας (Έγγραφα)

Κορυφαία περίπτωση όμως είναι αυτή της Σοφίας Νικολάου, που αναδεικνύει και τις εξαρτήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη από τους «εκλεκτούς» του. Οι αποκαλύψεις του Documento για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος από την πρώην γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής ήταν συνεχείς, όμως το αυτί της Πειραιώς δεν ίδρωνε. Αφού παραιτήθηκε από τη θέση της για να διεκδικήσει τη βουλευτική έδρα, οι αποκαλύψεις σε σχέση με την ίδια από το πόρισμα του ΣΔΟΕ που διαπιστώνει ζημιά 2 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία από τις απευθείας αναθέσεις της, ανάγκασαν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να την αποσύρουν από τη διεκδίκηση της έδρας στην Εύβοια.

Διαβάστε επίσης: Aποσύρουν άρον – άρον τη Νικολάου από τις εκλογές για να προστατεύσουν τη ΝΔ του Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter