Τα νοσοκομεία ασφυκτιούν αλλά η κυβέρνηση δε σκέφτεται νέα μέτρα – Τα σχέδια για τα φετινά Χριστούγεννα

Τα νοσοκομεία ασφυκτιούν αλλά η κυβέρνηση δε σκέφτεται νέα μέτρα – Τα σχέδια για τα φετινά Χριστούγεννα

Την ώρα που η πανδημία επελαύνει σαρωτικά με τα νοσοκομεία να είναι γεμάτα ράντζα και ασθενείς με κορονοϊό που περιμένουν στην λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ η κυβέρνηση βάζει φρένο στη σεναριολογία για νέα μέτρα αφήνοντας να εννοηθεί πως τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι στιγμής είναι τα κατάλληλα, θα αποδώσουν και δεν απαιτούνται άλλα.  Αν και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων επιμένει πως πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για να ανακοπή η ανοδική πορεία των κρουσμάτων όπως διπλή μάσκα στα ΜΜΜ, η κυβέρνηση κωφεύει στις εισηγήσεις των ειδικών. Σημειώνει ότι οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους θα παραμείνουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ιδιότυπο lockdown και τα Χριστούγεννα.

Έτσι έως και τα Χριστούγεννα οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους, κάτι που σημαίνει ουσιαστικά πως αποκλείονται από την διασκέδαση. Μάλιστα στόχος είναι σε όλη την εορταστική περίοδο να υπάρξουν εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς το κλίμα χαλάρωσης μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση των κρουσμάτων.

«Όχι» σε μοντέλο Αυστρίας

Όσον αφορά το το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για ανεμβολίαστους αυτό δεν πρόκειται να συμβεί προς το παρόν σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Λονδίνο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η εφαρμογή του γαλλικού μοντέλου που θέλει υποχρεωτική την αναμνηστική δόση για τους άνω των 65 ετών.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter