Τα ντοκουμέντα απόκρυψης του Documento (Video)

Τα ντοκουμέντα απόκρυψης του Documento (Video)

Το Documento αποκαλύπτει με στοιχεία ότι αυτό που έχει πιστοποιήσει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, δηλαδή πως παρεμποδίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία της εφημερίδας, γίνεται ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Βαξεβάνης, συνοδευόμενος κι από άλλα άτομα, την Κυριακή, 9 Ιουνίου, στις 21:31 το βράδυ, ζήτησε ένα φύλλο του Documento από περίπτερο στη Βασ. Σοφίας –τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεσή μας- όταν είδε ότι δεν υπήρχε στον πάγκο με τις εφημερίδες.

Μετά από τη διαπίστωση του εκδότη του Documento, έψαξαν μαζί με την κοπέλα τόσο στον πάγκο με τις εφημερίδες, όσο και στο περίπτερο, χωρίς να βρεθούν άλλα φύλλα.

Έτσι, η κοπέλα έδωσε το δελτίο αποστολής για να καταγραφεί ότι πράγματι είχε πάρει έξι φύλλα, τα οποία και είχαν πουληθεί όλα.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Ενώ όμως, όπως φαίνεται, είχαν πουληθεί όλα τα φύλλα που είχε προμηθευτεί το περίπτερο, στο εκκαθαριστικό του πρακτορείου «Άργος», που έφθασε την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, φαίνεται ότι… έχει πουληθεί μόνο ένα και επιστρέφονται τα υπόλοιπα πέντε.

Η εφημερίδα Documento έχει επανειλημμένα καταγγείλει την πρακτική του «Άργους» ενώ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού ζήτησε ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας, βάζοντας «φρένο» στη μονοπωλιακή διακίνηση του Τύπου.

«Συντρέχει επείγουσα περίπτωση για την αποτροπή άμεσα επικειμένου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης στο δημόσιο συμφέρον γι’ αυτό πρέπει να ληφθούν αυτεπαγγέλτως ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας «Άργος», τα οποία θα ισχύουν μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού επί της κύριας υπόθεσης», σημείωνε στη σχετική της απόφαση η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά από ομόφωνη και φανερή ψηφοφορία, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται στην αγορά διανομής έντυπου Τύπου, κατά της εταιρίας «Άργος Ανώνυμη Εταιρεία Πρακτορεύσεως, Διαχειρίσεως και Μεταφορών».

Η απόφαση της λήψης αυτεπαγγέλτως ασφαλιστικών μέτρων αποτελεί επιβεβαίωση του Documento και των στοιχείων που είχε καταθέσει.

Διαβάστε ακόμη: Απόφαση – «κόλαφος» και ασφαλιστικά μέτρα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά της εταιρείας διανομής Τύπου, «Άργος»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter