Τα πλουσιόπαιδα στα κολέγια, τα φτωχά στα κάτεργα!

Τα πλουσιόπαιδα στα κολέγια, τα φτωχά στα κάτεργα!

Γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια και ισχύει απόλυτα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όταν μιλούσε προεκλογικά για τα παιδιά από το Περιστέρι στα οποία επιφυλάσσει αποκλειστικά την τύχη του ψυκτικού το εννοούσε απόλυτα.

Η λουδοβίκεια και νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του περιλαμβάνει κοινωνία σαφώς διαφοροποιημένων τάξεων με ελάχιστες εξαιρέσεις ανόδου τις οποίες θα χειροκροτεί όπως θα χειροκροτούσε και τον τυχερό του λαχείου.

Όταν επίσης ονειρευόταν ιδιωτικά πανεπιστήμια, κολέγια δηλαδή, αυτό το ίδιο εννοεί.

Στη δική του ιδεολογική φαρέτρα η δημόσια εκπαίδευση πρέπει να παρέχει τα στοιχειώδη για να φτιάχνει εργάτες και επιστήμονες, όχι ιδιαίτερα για να παράγει μόρφωση και ευκαιρίες. Πρέπει να μην στοιχίζει πολύ στο κράτος για να μπορούν να πλουτίζουν οι ιδιώτες που θα παρέχουν τα προϊόντα αυτά, τα πτυχία. Εξάλλου το κράτος θα πρέπει να παράγει πλούτο για τις πλούσιες φαμίλιες και μόνον!

Κανείς φτωχός δεν θα έχει την ευκαιρία -αν δεν τερματίσει μεταξύ των πρώτων- να πάει στα κολέγια. Εκεί πληρώνεις. Και με 5 κατοστάρικα ή έξι μισθό, παιδί σε κολέγιο δεν στέλνεις!

Το παζλ της νεοφιλελεύθερης (πόσο αστεία ηχεί η λέξη που αρχικά ήταν ειρωνική) συμπληρώθηκε με την εκπνοή των δύο χρόνων από την ταξική διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Λαγός του οράματος της παιδικής εργασίας ήταν η ιδιαίτερα (αρνητικά) γνωστή υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία υπέγραψε με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο τη συμφωνία για παιδική εργασία «εφήβων» από δομές.

Και αν το «δομές» είναι γενικό να το εξηγήσουμε: Αφορά αλλοδαπούς και Έλληνες που δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους να έχουν οικογένεια, πρωθυπουργό, επιχειρηματία ή πλούσιο για μπαμπά. Όταν λέμε «δομές» εννοούμε οτιδήποτε αφορά ανηλίκους, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυμάτων και των ορφανοτροφείων!

Αυτά τα παιδιά αντί να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους, δεν θα πάνε σχολείο. Δεν θα πάνε στο Λύκειο. Δεν θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στο Πανεπιστήμιο ή να πάνε σε ένα κολέγιο.

Υποστηρικτής ή και λαγός μιας τέτοιας ακραίας και απάνθρωπης κοινωνίας και ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας που βρήκε –πέραν της Δόμνας Μηχαηλίδου- εξαιρετική την ιδέα να κάνουν «επανένταξη στην κοινωνία»…

Το ονόμασε μάλιστα «σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό»!

Τι ωραία ιδέα για τους κατατρεγμένους, τους πρόσφυγες και τα ορφανά του κόσμου!

Και δεν ντρέπονται που το λένε!

Με απλά λόγια τα παιδιά που έχουν ανάγκη στήριξης τα στέλνουμε στα κάτεργα για να εξυπηρετήσουν επιχειρήσεις με τη φτηνή τους εργασίας, διώχνοντας μάλιστα τους ενήλικες και παράγοντας πλούτο στους έχοντες…

Αυτός είναι ο Μεσαίωνας της ιδεολογίας του περιβάλλοντος Μητσοτάκη.

Οι πλούσιοι στα κολέγια και όπου φτωχός κι η μοίρα του και η φτωχολογιά στη δουλειά για να μην είναι και βάρος του συστήματος…

Ούτε ο Κάρολος Ντίκενς… της βικτοριανής εποχής…

Αλλά εκεί μας γυρίζει η διακυβέρνηση Μητσοτάκη!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter