Τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Τα 800 ευρώ και η «πολιτική απάτη» με την επιστρεπτέα προκαταβολή

Τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Τα 800 ευρώ και η «πολιτική απάτη» με την επιστρεπτέα προκαταβολή

800 ευρώ εξήγγειλε ότι θα είναι το επίδομα για τους εργαζόμενους που θα μπουν σε αναστολή σύμβασης από το Σάββατο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στην πραγματικότητα είναι 612 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, σε ανάρτησή του στο facebook αυτό αποτελεί «μέγα ψεύδος» και επισημαίνει πως «στην καλύτερη περίπτωση θα λάβουν 611,8 ευρώ για 23 ημέρες αναστολής».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δ. Τεμπονέρα:

«Ο πρωθυπουργός λέει ότι, όσοι εργαζόμενοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης για τον Νοέμβριο, θα λάβουν ενίσχυση τον Δεκέμβριο 800 ευρώ, αντί για 534 ευρώ.

Πρόκειται για μέγα ψεύδος. Τα 534 ευρώ της ειδικής οικονομικής αποζημίωσης, αντιστοιχούν σε 17,8 ευρώ ημερήσια αποζημίωση.

Τα 800 ευρώ αντιστοιχούν σε 26,6 ευρώ ημερήσια αποζημίωση.

Οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή συμβασης απο το Σάββατο, που ισχύουν τα νέα μέτρα, δεν προκειται να λάβουν επουδενί 800 ευρώ αποζημίωση(με εξαίρεση πιθανόν μόνο για όσους ήδη είναι σε αναστολή σύμβασης τον Οκτώβριο και θα παραταθεί η αναστολή τους) διότι θα έχουν έχουν ήδη εργαστεί μέχρι και άυριο 6.11.2020».

Παράλληλα ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης καταγγέλλει «πολιτική απάτη με την επιστρεπτέα προκαταβολή», μιλώντας στο ραδιοφωνικό «Εψιλον 103FM” των Σερρών. 

«Η κυβέρνηση έλεγε πως οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που μπαίνουν σε αναστολή θα λαμβάνουν επίδομα 534 ευρώ. Ποτέ δεν είπε ότι τα ποσά αυτά θα τα πάρει από τους επιχειρηματίες, τους εργοδότες. Έρχεται λοιπόν τώρα και από την 3η δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής αφαιρεί τα χρήματα που δόθηκαν στους εργαζόμενους. Άρα καμία συμμετοχή τους κράτους σε αυτή την προσπάθεια. Ο ιδιοκτήτης μίας από τις μεγαλύτερες επιχείρησης στο χώρο της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, αντί να λάβει ως επιστρεπτέα προκαταβολή 28000 έλαβε μόλις 2000».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter