Τα Ριζά – Η παράδοση συναντά τη τζαζ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Τα Ριζά – Η παράδοση συναντά τη τζαζ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Μετά από δύο χρόνια πανδημικής απουσίας από τα συναυλιακά δρώμενα της Αθήνας, Τα Ριζά επιστρέφουν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 – για να ξεκινήσει όμορφα το θέρος, «να’ρθουνε τα ξενάκια μας να κάμουν καλοκαίρι»…

Το τρίο Τα Ριζά επιχειρεί μια διαφορετική ανάγνωση της παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, με λιτή ενορχήστρωση και ακουστικό χαρακτήρα, αντανακλώντας ένα εύρος ηχητικών αναφορών που φτάνει στους δίσκους της ECM Records, τη μεσογειακή jazz και τις αρχές της ηλεκτρονικής μουσικής.

Στη συναυλία θα παρουσιάσουν στιγμές από την ομότιτλη δισκογραφική κυκλοφορία τους («Τα Ριζά», Νοέμβριος 2019), μαζί με επιλογές από τη δημοτική παράδοση, προερχόμενες κυρίως από τα νησιά της Ελλάδας και τα παράλια της Μικρασίας, ενώ για πρώτη φορά πρόκειται να συμπεριλάβουν ηλεκτρικά όργανα στη σκηνική τους πράξη.

ΤΑ ΡΙΖΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο ιδιαίτερος ήχος τους διαμορφώνεται από τη φωνή του Θεμιστοκλή Καρποδίνη, γνωστού κυρίως από τους ρόλους ως ηθοποιός και περφόρμερ στις παραστάσεις του Δήμου Αβδελιώδη και των Bijoux de Kant, αλλά και από την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του με ρεμπέτικα, «Κοντραμπατζήδες»∙ το πιάνο του Κωστή Ζουλιάτη aka Costinho, με προϋπηρεσία σε σχήματα όπως οι Night On Earth και οι Ρεμπετέητορς, με συνεργασίες (Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Κώτη κ.ά.) αλλά και σόλο παρουσία στον αυτοσχεδιασμό και τη σύνθεση για το θέατρο∙ και το κοντραμπάσο του Πέτρου Λαμπρίδη, με συνεχή δισκογραφική και επί σκηνής πράξη σε πολλά και διαφορετικής φύσεως σχήματα (Ματ σε 2 Υφέσεις, Night On Earth, Johnie Thin Trio, Σοφία Σαρρή, Αθηναϊκή Μαντολινάτα κ.ά.).

Τα Ριζά

Θεμιστοκλής Καρποδίνης – φωνή

Κωστής Ζουλιάτης (Costinho) – πιάνο, πλήκτρα

Πέτρος Λαμπρίδης – κοντραμπάσο, pedals

Βασιλική Μπόγδανου – επιμέλεια παραγωγής

Τα Ριζά: Ο αρχέγονος ήχος της θάλασσας [Συνέντευξη]

Ο δίσκος «Τα Ριζά» διατίθεται σε βινύλιο και CD από το label «από», σε ανεξάρτητα δισκοπωλεία και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία (Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο). Έξι από τα εννιά τραγούδια της κυκλοφορίας έχουν ανέβει στο κανάλι του σχήματος στο YouTube με video clips που δημιουργήθηκαν από το ίδιο το σχήμα (www.youtube.com/c/RizaBand).

Μπορεί κανείς να βρει σε αυτό το κανάλι και μια βιντεοσκοπημένη μικρή συναυλιακή πράξη του σχήματος στο στούντιο, με τίτλο «Τα Ριζά – Από το στούντιο». www.youtube.com/watch?v=Bg1JPws_RDo

INFO

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11364 Κυψέλη, Αθήνα

Μυστικά & Documento

03/07/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter