Τα στραβά μάτια στους ιερείς που δεν φορούσαν μάσκα έκανε η Σακελλαροπούλου (Photos)

Τα στραβά μάτια στους ιερείς που δεν φορούσαν μάσκα έκανε η Σακελλαροπούλου (Photos)

Από τη μία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλεγε στους μαθητές να φορούν συνέχεια τη μάσκα τους την ίδια στιγμή που δίπλα της στέκονταν περήφανοι ιερείς χωρίς μάσκα και δίχως αποστάσεις.

Τα όσα κατέγραψε σήμερα η κάμερα και ο φωτογραφικός φακός στο σχολείο στο Καστελόριζο που παρευρέθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι τραγελαφικά. Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι που βρέθηκαν στο σχολείο σήμερα φορούσαν μάσκα. Μαζί τους φυσικά και η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όμως οι δυο ιερείς που τέλεσαν τον αγιασμό δεν φορούσαν. Γιατί όπως όλοι ξέρουμε όταν τελείται ένα μυστήριο ή μια θρησκευτική λειτουργία ή εκδήλωση από έναν ή δυο ιερείς, ή ψέλνει και κάποιος, τότε ο κορονοϊός κάνει για λίγο στην άκρη και δεν… κολλάει.

Έλεγε λοιπόν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους μαθητές: «Φέτος, εκτός από τα τετράδια και τα βιβλία σας θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας ένα καινούργιο εξάρτημα: τη μάσκα. Σαν σκέψη μπορεί να μη σας φαίνεται ευχάριστη, στην πορεία όμως θα διαπιστώσετε ότι με τη συνεχή χρήση θα ξεχάσετε την παρουσία της. Θα γίνει μια συνήθεια. Κάτι όπως τα γυαλιά, για εμάς τους μύωπες.

Φορώντας την και τηρώντας τους κανόνες προστασίας, δεν διασφαλίζετε μόνο την υγεία σας, την υγεία των φίλων, των δασκάλων σας, των γονιών σας, της γιαγιάς και του παππού σας. Κάνετε κάτι πιο σημαντικό: δείχνετε ότι αποτελείτε υπεύθυνα μέλη της κοινότητας, ότι ενδιαφέρεστε για τον διπλανό σας, ότι συνειδητοποιείτε πως η ατομική μας ευτυχία εξαρτάται απόλυτα από την ευτυχία του συνόλου».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Προέδρου, οι ιερείς δίπλα της δεν τηρούν τους κανόνες προστασίας, δεν διασφαλίζουν την υγεία φίλων, δασκάλων, γονιών, γιαγιάς και παππού. Δείχνουν ότι δεν αποτελούν υπεύθυνα μέλη της κοινότητας και ότι δεν ενδιαφέρονται για τον διπλανό τους.

Ήδη στα social media επικρατεί αναβρασμός με πολλούς χρήστες να κριτικάρουν αρνητικά την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Βέβαια, ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτό που έκανε τον 15Αύγουστο η κυρία πρόεδρος, όταν ασπάστηκε – φυσικά χωρίς να φοράει μάσκα- την εικόνα της Παναγίας

Δώρο κυβέρνησης σε… Εκκλησία

Το ότι δεν κολλάει όταν ένας ιερέας τελεί κάποια λειτουργία ανήκει στη κυβερνητική λογική. Έχει καταγραφεί μάλιστα και σε εγκύκλιο. Εκεί συναντάμε το εξής παράδοξο – παράξενο – παράλογο (πείτε το όπως θέλετε).

Από τη μια μεριά, με την πρόσφατη εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία όλης της χώρας καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Την ίδια στιγμή απαγορεύονται και όλες οι εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, μαθητικά συνέδρια κ.α.

Από την άλλη μεριά όμως, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά όταν μπαίνει στα… χωράφια της Εκκλησίας ή σε όσα γενικά χωράφια επισκέπτονται ιερείς. Στην αυγουστιάτικη υπουργική απόφαση αναφορικά με τα μέτρα κατά την εξάπλωση του κορονοϊού που πάρθηκαν, αποφασίστηκε ναι ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική στους χώρους θρησκευτικής λατρείας και κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, μυστηρίων κλπ.

Υποχρεωτική όμως ως προς τους πιστούς και τους… λοιπούς κοινούς θνητούς. Διότι από την υποχρέωση της χρήσης μάσκας: «εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών ή εκδηλώσεων, καθώς και το απολύτως αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό που συμμετέχει σε αυτές, όπως ιεροψάλτες».

Ο ιερέας λοιπόν είναι και με τη βούλα… “καλυμμένος” αν δεν φοράει μάσκα. Αυτή είναι η κυβερνητική λογική η οποία δεν έχει καμία απολύτως βάση και έχει γίνει για να χαϊδέψει για ακόμη μια φορά τα αυτιά της Εκκλησίας.

Έτσι λοιπόν, τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν σε όλη τη χώρα – εκτός από το Καστελλόριζο ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας – με τους ιερείς να τελούν τον αγιασμό χωρίς να φορούν μάσκα έγιναν με τις… ευλογίες της κυβέρνησης.

Γιατί η μάσκα σε όποιον εισέρχεται σε ένα σχολείο εκτός μαθητών, εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού να είναι υποχρεωτική αλλά σε έναν ιερέα που επισκέπτεται το χώρο για κάμποση ώρα για να τελέσει τον αγιασμό να μην είναι;

Και αυτό τη στιγμή που υπάρχει εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας η οποία δεν σηκώνει καμία συζήτηση περί αυτού. Η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική σε όλους.

Συνεχής παραλογισμός και υποκρισία

Το ό,τι συνέβη σήμερα αποτελεί συνέχεια αυτού που ξεκίνησε απ’ όταν ο κορονοϊός έφτασε και στη χώρα μας.

Ο παραλογισμός των μέτρων αλλά και η υποκρισία της κυβέρνησης ώστε να στηρίξει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης που ευλαβικά χτίζει εδώ και μήνες προσπαθώντας να πετάξει τις σοβαρότατες ευθύνες που τη βαρύνουν, συνεχίζεται.

Το καλοκαίρι πέρασε και τα όσα προκάλεσε το χωρίς σχέδιο άνοιγμα των συνόρων της χώρας εξελίσσονται σε ένα ακόμη κακό σενάριο. Το άνοιγμα των σχολείων χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο και με… μπαλώματα. Και φυσικά η πορεία είναι ήδη γνωστή. Η κυβέρνηση προσπαθεί να την καθιερώσει μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού.

Αν όλα πάνε στραβά, τότε θα φταίνε οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα. Ακόμα και αυτήν τη “φουλ φέις” που τους “δώρισε” το υπουργείο Παιδείας – μέσω ΚΕΔΕ βέβαια για να μην ακούσει όλα όσα έρχονται με το φιάσκο αλλά σκόιλ ελικίκου των μασκών που φαίνεται να δημιουργείται.

Θα φταίνε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί διότι δεν θα τηρούν τις αποστάσεις. Θα ευθύνονται τα παιδάκια του δημοτικού που θα πίνουν νερό από το βρύση και όχι από το παγουρίνο του “ευεργέτη” και φίλου του πρωθυπουργικού ζεύγους που μετά βίας χωράει 5-6 γουλιές.

Θα φταίνε τα λυκειόπαιδα που θα πηγαίνουν στις δυο μονάχα τουαλέτες που λειτουργούν στο σχολείο τους και δεν θα περιμένουν να γυρίσουν στο σπίτι τους.

Ο παραλογισμός των μέτρων της κυβέρνησης σαν αυτούς στους οποίους όλοι γίναμε μάρτυρες το φετινό καλοκαίρι φαίνεται ότι δεν θα έχει τελειωμό!

Διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που κάνει είναι απλά να εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το ίδιο δάχτυλο που κουνάει στους πολίτες κατηγορώντας τους για μη τήρηση των μέτρων προστασίας και ρίχνοντάς τους τύψεις περί ατομικής ευθύνης του καθενός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter