Ταμίλα Κουλίεβα: Ήμουν τυχερή που έζησα στην ΕΣΣΔ (Video)

Ταμίλα Κουλίεβα: Ήμουν τυχερή που έζησα στην ΕΣΣΔ (Video)

Η ηθοποιός Ταμίλα Κουλίεβα μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια τονίζοντας πως ήταν τυχερή που έζησε στη Σοβιετική Ένωση.

Συγκεκριμένα σχολίασε τη θέση της γυναίκας στη σοβιετική κοινωνία όπου τα πρότυπα της ισότητας, της ελευθερίας και της παιδείας είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στους θεσμούς.

«Ήμουν τυχερή γιατί πήρα πολλά πράγματα από αυτό το καθεστώς, όπως την παιδεία, τα πρότυπα της ισότητας, της ελευθερίας της γυναίκας και ό,τι αφορά τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Όλα αυτά τα πρότυπα υπήρχαν στην Πρώην Σοβιετική Ένωση».

Συνεχίζοντας η ηθοποιός επισήμανε πως η πρόθεση της δεν είναι να δώσει μια ιδανική εικόνα της πρώην ΕΣΣΔ αλλά παρατηρώντας τα πράγματα από απόσταση και με τον χρόνο να έχει δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις, μπορούμε πια να παραδεχτούμε πως η εποχή που ζούμε είναι εντελώς διαφορετική με την ψηφιακή πραγματικότητα να κάνει κουμάντο και τα πρότυπα να έχουν αλλάξει προτεραιότητες.

«Εκτίμησα αυτά που είχα όταν “άνοιξαν” τα πράγματα. Δεν είναι καλύτερα ή χειρότερα μετά, ήταν διαφορετικά. Διαφορετικά πρότυπα, αξίες και πράγματα τα οποία μεγαλώνεις και τα κουβαλάς μετά στην πορεία.

Δεν περιγράφω κάτι ιδανικό, αλίμονο. Κάνουμε κριτική και πλέον όταν ξέρουμε τα πράγματα και μπορούμε να τα δούμε σε απόσταση – γιατί και η εποχή αλλάζει – δεν έχει σημασία αν μεγάλωσες στη Σοβιετική Ένωση ή στην Ελλάδα – γιατί και η Ελλάδα μετά από 40, 50 χρόνια είναι άλλη – η παγκοσμιοποίηση έκανε μεγάλη δουλειά.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ζούμε σε μια άλλη εποχή, μια ψηφιακή εποχή, μια εποχή που οι γενιές πλέον έχουν άλλα σημεία αναφοράς, δεν είναι τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, είναι ο Χάρι Πότερ, οπότε μιλάς διαφορετικά και πρέπει κάπου να βαδίζεις με την εποχή που βιώνεις».

Διαβάστε επίσης:

Μαρίνα Σάττι: Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν; – Το «Ζάρι» είναι συρτό (Video)

Εξώδικο από «Σπαρτιάτες» στη Γιάμαλη – «Παραμένω αμετακίνητη στην αντιφασιστική μου στάση»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter