Ταξιδεύεις; Με boarding Pass ή χωρίς, φάε ελαφρά!

Ταξιδεύεις; Με boarding Pass ή χωρίς, φάε ελαφρά!

Αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο, απέφυγε τα γεύματα πλούσια σε νάτριο γιατί συμβάλλουν στις κατακρατήσεις υγρών που προκαλούνται από την διαφορά των συνθηκών πίεσης και θερμοκρασίας, ειδικά στα κάτω άκρα.

• Αν ταξιδεύεις με πλοίο, προσπάθησε να μην καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα υγρών πριν το ταξίδι γιατί η θαλάσσια αναταραχή πιθανός…να γίνει και στομαχική!

• Αν ταξιδεύεις με μηχανή, περιόρισε την κατανάλωση καφείνης τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν το ταξίδι προκειμένου να αποφύγεις τις συχνές στάσεις.

• Αν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, φρόντισε για την καλή ενυδάτωση του οργανισμού σου, καθώς έρευνες δείχνουν πως οι αφυδατωμένοι οδηγοί εμπλέκονται συχνά σε ατυχήματα λόγω της κακής απόκρισης των αντανακλαστικών τους.

Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε έτσι ώστε να μην ξεκινήσεις το ταξίδι σου χωρίς να έχεις προετοιμάσει ένα ελαφρύ γεύμα για σένα ή και τους συνεπιβάτες σου. Ένα σάντουιτς με μαύρο ψωμί, γαλοπούλα, τυρί χαμηλό σε λιπαρά και μαρούλι μπορεί να αποτελέσει ένα πρόχειρο γεύμα για το ταξίδι σου. Σε κάθε περίπτωση, ολόκληρα φρούτα (τύπου ροδάκινα) σε συνδυασμό με ανάλατα κριτσίνια ή φρυγανιές ολικής άλεσης, μπορούν να αποτελέσουν ένα ακόμη ελαφρύ σνάκ. Εναλλακτικά ένα σακουλάκι με ανάμεικτους ανάλατους ξηρούς καρπούς, μπορεί να ενισχύσει την απόδοση του οδηγού, καθώς τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία βρίσκονται σε περίσσεια!

Και γιατί να μπεις στον κόπο; Γιατί η έλλειψη ενέργειας από τον οργανισμό και συγκεκριμένα η έλλειψη γλυκόζης από τα κύτταρα του εγκεφάλου, όχι μόνο προκαλεί εκνευρισμό που μπορεί να σου χαλάσει την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα αλλά παράλληλα προκαλεί και μειωμένη συγκέντρωση στους οδηγούς.

Μην ξεχνάς την κατανάλωση νερού, ειδικά αν ταξιδεύεις με παιδιά τα οποία διατρέχουν υψηλό κίνδυνο αφυδάτωσης ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αυξημένης εφίδρωσης που προκαλεί η έντονη φυσική δραστηριότητα. Απέφυγε τα αναψυκτικά και τους χυμούς που περιέχουν ζάχαρη, γιατί αυξάνουν το αίσθημα της δίψας ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην απότομη εμφάνιση συμπτωμάτων κούρασης λίγη ώρα μετά την κατανάλωσή τους.

Προετοιμάσου σωστά και…καλό ταξίδι!

Επιμέλεια:

Τουμπή Μαρία, Msc

Κλινική Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter