Ταχύπλοο με όπλα στην Κρήτη: Η κατάθεση συλληφθέντα σε δίκη πρώην αρχιπράκτορα της ΕΥΠ

Ταχύπλοο με όπλα στην Κρήτη: Η κατάθεση συλληφθέντα σε δίκη πρώην αρχιπράκτορα της ΕΥΠ

Σε δίκη πρώην αρχιπράκτορα της ΕΥΠ φέρεται να έχει καταθέσει ένας εκ των επτά συλληφθέντων ανοικτά της Κρήτης σε ταχύπλοο που μετέφερε οπλισμό. 

Πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση λαθρεμπορίας την οποία ερευνούν οι αρχές καθώς από την πλευρά των συλληφθέντων υπήρξαν ισχυρισμοί ακόμη και για σχέσεις με την ΕΥΠ, κάτι που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται. Οι συλλήψεις των έξι Ελλήνων και ενός Ισπανού, έγιναν κατά τη διάρκεια ελέγχων σε ταχύπλοο το οποίο μετέφερε οπλισμό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική με ανακοίνωση του Λιμενικού «όπλα, πυρομαχικά και λαθραία καπνικά προϊόντα, εντοπίστηκαν βραδινές ώρες της περασμένης Τετάρτης μετά από ειδική επιχείρηση του λιμενικού στα Χανιά, σε ταχύπλοο σκάφος, ενώ συνελήφθησαν οι έξι επιβαίνοντες ημεδαποί σε αυτό ηλικίας 61, 58, 45, 52, 45 και 57, καθώς και ένας 66χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».

Κάποιοι από τους συλληφθέντες φέρονται να υποστήριξαν ότι έχουν σχέσεις με την ΕΥΠ και ότι βρισκόταν σε μυστική αποστολή στη Λιβύη. Το σενάριο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, προς το παρόν ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές αλλά δεν φαίνεται για την ώρα να επιβεβαιώνεται. Αυτό που ερευνούν οι αρχές είναι μήπως ο οπλισμός επρόκειτο να διοχετευθεί σε ανθρώπους που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, καθώς στο ταχύπλοο εντοπίστηκαν υπολείμματα οπλισμού ανατολικού τύπου τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται από ποινικούς.

Κατάθεση σε δίκη αρχιπράκτορα της ΕΥΠ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση ενός εκ των συλληφθέντων. Πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο κατά το παρελθόν είχε διερευνηθεί πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση Κούνεβα και τη ρίψη βιτριολιού. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να είχε εταιρεία καθαρισμού και κατά το παρελθόν είχε καταθέσει σε δίκη πρώην αρχιπράκτορα της ΕΥΠ που είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη σε μία σειρά από ποινικές υποθέσεις. Επίσης ένας από τους συλληφθέντες σχετίζεται επιχειρηματικά τόσο με την ΕΛ.ΑΣ όσο και το Λιμενικό Σώμα. Ειδικότερα φέρεται να προμηθεύει με αλεξίσφαιρα γιλέκα την ΕΛ.ΑΣ καθώς επίσης και να εμπλέκεται και σε κατασκευές σκαφών για το Λιμενικό. Κάτι που εγείρει ερωτήματα, εάν τελικά αποδειχτεί η εμπλοκή του σε υπόθεση λαθρεμπορίας όπλων.

Φωτογραφία: Neakriti.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter