Telegraph: «Μπάιντεν σε Ισραήλ: Σταματήστε να σκοτώνετε αμάχους στη Γάζα»

Telegraph: «Μπάιντεν σε Ισραήλ: Σταματήστε να σκοτώνετε αμάχους στη Γάζα»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Ευρωεκλογές: Πώς ο Μακρόν έχασε την εμπιστοσύνη των νέων». Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το κόμμα του Μακρόν θα λάβει μόνο το 7% των ψήφων μεταξύ των ατόμων κάτω των 35 ετών, πολύ πίσω από το ακροδεξιό RN, που εκτιμάται ότι θα λάβει το 30%. Στη Liberation διαβάζουμε: «Προειδοποίηση προς τον Γαμπριέλ Ατάλ».Το Ανώτατο Συμβούλιο για το Κλίμα (HCC) έστειλε επιστολή στον Γάλλο Πρωθυπουργό Γαμπριέλ Ατάλ, για να τον ειδοποιήσει για την «μετατροπή του ημερολογίου» της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο Στόλτενμπεργκ καλεί για ενότητα». Το ΝΑΤΟ γιόρτασε την 75η επέτειο από την ίδρυσή του. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Στους 25 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο». Το καλοκαίρι έρχεται στο Βερολίνο – αλλά μόνο για λίγο.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο Μπάιντεν προειδοποιεί τον Νετανιάχου ότι η κατάσταση στη Γάζα είναι “απαράδεκτη”». Ο Πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε στον Νετανιάχου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επανεκτιμήσουν την πολιτική τους απέναντι στον πόλεμο στη Γάζα, εάν το Ισραήλ δεν λάβει άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: « Ο Μπάιντεν συνδέει την υποστήριξη του Ισραήλ με την προστασία των πολιτών στη Γάζα». Ο Πρόεδρος Μπάιντεν προειδοποίησε την Πέμπτη τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι η μελλοντική υποστήριξη των ΗΠΑ εξαρτάται από την προστασία των αμάχων και των εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Τζο Μπάιντεν ζητά «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα» Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι το Ισραήλ πρέπει να προστατεύσει τους αμάχους για να διατηρήσει την υποστήριξη των ΗΠΑ. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Μπάιντεν σε Ισραήλ: σταματήστε να σκοτώνετε αμάχους στη Γάζα». Το πρώτο τηλεφώνημα του Αμερικανού Προέδρου με τον Νετανιάχου μετά τον θάνατο εργαζομένων της WCK.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου σε έντονους τόνους». Ο Μπάιντεν τόνισε στον Νετανάχου ότι το Ισραήλ πρέπει «να ανακοινώσει και να εφαρμόσει μια σειρά από συγκεκριμένα μέτρα για να διασφαλίσει ότι υπάρχει αποτελεσματική αύξηση της βοήθειας προς τους αμάχους και ότι οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα προστατεύονται». 

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η κυβέρνηση Σολτς προχωρά σε μεταρρυθμίσεις στον στρατό, έτσι ώστε να είναι «έτοιμος για πόλεμο»». Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας ανακοινώνει την πιθανή επιστροφή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Η εισαγγελέας Λάρισας παρέκαμψε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και βγάζει λάδι τον Τριαντόπουλο

Ποια είναι η Αντωνία Ηλία του παραδικαστικού που ήταν φυγόδικη 19 χρόνια – Η συνέντευξη στον Κώστα Βαξεβάνη το 2005

Συγκινητική ανάρτηση Κασσελάκη: «Επέστρεψα στις ρίζες μου, επιλέγω κάθε μέρα τον δρόμο της γιαγιάς Αλεξάνδρας»

Ο Αρβανίτης ξεμπροστιάζει Καρανικόλα μετά την επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter