Τελεσίγραφο των «γαλάζιων» τοπικών αρχόντων του Β. Αιγαίου προς Μαξίμου για το προσφυγικό

Τελεσίγραφο των «γαλάζιων» τοπικών αρχόντων του Β. Αιγαίου προς Μαξίμου για το προσφυγικό

Οργή από τους γαλάζιους τοπικούς άρχοντες του Βορείου Αιγαίου κατά της κυβέρνησης, λόγω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δημιουργία νέων δομών μέσω επιτάξεων εκτάσεων.

Βροντερό «όχι» στην ΠΝΠ που αφορά τις επιτάξεις εκτάσεων εστάλη από την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου προς την κυβέρνηση. To Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει τις επιτάξεις και σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, οι «γαλάζιοι» τοπικοί άρχοντες του Βορείου Αιγαίου είναι αποφασισμένοι να διακόψουν κάθε επικοινωνία με την κυβέρνηση, πιέζοντας για την ανάκληση της Πράξης.

Διαβάστε επίσης: Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η νέα πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό

Συν τοις άλλοις, στο Περιφερειακό Συμβούλιο πάρθηκαν αποφάσεις για τη χρησιμοποίηση κάθε μέσου για την προσβολή της Πράξης των επιτάξεων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και προσφυγή στη δικαστική οδό, με στόχο οι τοπικοί άρχοντες του Βορείου Αιγαίου να επιτύχουν τις επιδιώξεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε αναφέρει το πρωί της Τρίτης τα εξής σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: «Το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία εξουσιοδότησε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάξει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αποφυγής της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας. Με αυτή την εξουσιοδότηση, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ν. Μηταράκης προχώρησε στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης με την οποία επιτάσσονται, όπως ανακοινώθηκε χθες, τρεις περιοχές στη Λέσβο, τη Χίο και Σάμο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter