Τέλος τα παραμύθια

Τέλος τα παραμύθια

Κάποτε έρχεται η ώρα που η κοροϊδία δεν μπορεί να κρυφτεί και αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με σύμμαχο τα καλοπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης είχε διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους για την επιτυχία του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι, κάτι που και ενίσχυσε την ελληνική οικονομία αλλά κατάφερε να δώσει ζωή στους κλάδους των τουριστικών καταλυμάτων και της εστίασης.

Μακάρι να ήταν έτσι τα δεδομένα όπως ψευδώς υποστήριζαν οι «σοφοί» σύμβουλοι του Κυριάκου. Η ΕΛΣΤΑΤ όμως γκρέμισε το ψέμα, το οποίο δεν μπορούσε άλλο να κρυφτεί και απέδειξε ότι όλα όσα υποστήριζε πομπωδώς η κυβέρνηση ήταν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Παρά τη βοήθεια που έλαβαν οι δύο αυτοί κλάδοι από το κράτος αλλά και την ανάκαμψη που είχαν από το καταστροφικό 2020, στο εννεάμηνο του φετινού έτους καταγράφουν σημαντικές απώλειες πάνω από 1,5 δις. ευρώ.

Η πλειοψηφία της εστίασης και των καταλυμάτων δεινοπαθούν και οι περισσότεροι επιχειρηματίες φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

Με τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πολλοί ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να καλύψουν κάποιες τρύπες. Δυστυχώς όμως η ακρίβεια που έχει αρχίσει ήδη να δείχνει τα δόντια της, τα νέα μέτρα που έρχονται για την καταπολέμηση της μετάλλαξης Ομικρον και οι συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης δείχνουν ένα ζοφερό μέλλον για την ελληνική οικονομία.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και όσο και να προσπαθούν να το κρύψουν ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη η πραγματική ζωή δείχνει το αντίθετο.
Αν δεν αλλάξει γρήγορα η πολιτική, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με την ιδεοληπτική κυβέρνηση Μητσοτάκη, η ελληνική οικονομία βαδίζει σε νέα αχαρτογράφητα νερά με τη φτωχοποίηση να αγγίζει ένα πολύ μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού από αυτό των αρχών της δεκαετίας του 2010.

Και τότε θα ξημερώσει μια ερειπωμένη χώρα, με κατοίκους χρεωμένους για δεκάδες χρόνια. Αυτό όμως πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter