Τένις: Αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά

Τένις: Αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά

Δεν μπόρεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς να νικήσει το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις, Κάρλος Αλκαράθ. Ο Ισπανός τινέιτζερ νίκησε με 6-4, 5-7, 6-2 στο «γήπεδο Ράφα Ναδάλ» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Όπεν της Βαρκελώνης.

Ο Αλκαράθ έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά στο 4-4 του πρώτου σετ, ενώ ξεκίνησε και το δεύτερο με απανωτά «μπρέικ» και προηγήθηκε 4-1. Ο Έλληνας πρωταθλητής εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του αμέσως μετά και κέρδισε το δεύτερο σετ με ανατροπή (6-4).

Ωστόσο, ο Αλκαράθ ξεκίνησε εξαιρετικά το τρίτο σετ (4-0) με τη βοήθεια του κοινού και ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα στα χέρια του, αφού ο εκνευρισμένος Τσιτσιπάς έχασε και δύο κρίσιμους πόντους από «ποινές».

Ο Τσιτσιπάς είχε στη διάθεσή του μόλις 4 ώρες για να ξεκουραστεί μετά τη νίκη του επί του Βούλγαρου Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (6-1, 6-4) σήμερα το μεσημέρι. Και ο Αλκαράθ όμως υποχρεώθηκε να δώσει δύο αγώνες μέσα στην Παρασκευή, αφού ο βροχερός καιρός του διημέρου που προηγήθηκε υποχρέωσε τους διοργανωτές σε σύμπτυξη του προγράμματος.

Ο Αλκαράθ, νούμερο 11 στον Κόσμο έναντι 5 του Τσιτσιπά, αλλά και ήδη κάτοχος δύο τίτλων μέσα στο 2022, είχε νικήσει τον 23χρονο Έλληνα τόσο στο πρόσφατο τουρνουά του Μαϊάμι, όσο και στο U.SOpen του 2021.

Ο 23χρονος Έλληνας έφτασε μέχρι τον τελικό του Όπεν της Βαρκελώνης του 2021, αλλά εκεί ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ. Απόντων των Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ, Ναδάλ, ο Τσιτσιπάς ήταν φέτος το νούμερο 1 του ταμπλό. Ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Αυστραλό Άλεξ Ντε Μινόρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter