Τένις: Ελληνική προέλαση με Τσιτσιπά, Σάκκαρη

Σχεδόν βέβαιη είναι η πρόκριση της ελληνικής ομάδας στα ημιτελικά του United Cup του τένις, μετά τις σημερινές νίκες των αήττητων Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη στο Περθ.

Φαβορί για τη νίκη, η Εθνική μας μπορεί να περάσει ακόμη και ως «καλύτερη δεύτερη» των τριών Ομίλων, εάν υποστεί ήττες στους δύο αγώνες που υπολείπονται με τους Κροάτες. Ο 18χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης θα αντιμετωπίσει τον Μπόρνα Γκόγιο, ενώ οι Σάκκαρη-Τσιτσιπάς θα παίξουν στο μεικτό διπλό απέναντι στο δίδυμο Βέκιτς-Τσόριτς.

Μετά τους πρώτους τρεις αγώνες με την Κροατία, η ελληνική ομάδα προηγείται με 2-1 και χρειάζεται άλλη μία νίκη για να κερδίσει την αναμέτρηση. Η Σάκκαρη νίκησε με 6-3, 6-3 την Πέτρα Μάρτιτς, ενώ ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε μάχη 2,5 ωρών για να καταβάλει τον Μπόρνα Τσόριτς: 6-0, 6-7, 7-6. Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση απέναντι στην Ντόνα Βέκιτς (2-6, 0-6).

Εφ’ όσον η Εθνική μας προκριθεί, θα διεκδικήσει τον τίτλο του United Cup απέναντι στις ΗΠΑ και σε δύο από τις Ιταλία, Πολωνία, Μ. Βρετανία. Οι αγώνες της νεοσύστατης διοργάνωσης συνεχίζονται στην Αυστραλία.