Τένις: Επιτέλους, τίτλος για τη Σάκκαρη

Τένις: Επιτέλους, τίτλος για τη Σάκκαρη

Το δεύτερο τίτλο της καριέρας της κατέκτησε η Μαρία Σάκκαρη τα ξημερώματα της Κυριακής στο Μεξικό. Η Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε το φημισμένο Όπεν της Γουαδαλαχάρα με θριαμβευτική επικράτηση επί της Αμερικανίδας Κάρολιν Ντόλχαϊντ στον τελικό: 7-5, 6-4.

Η Σάκκαρη κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πανηγύρισε με λυγμούς τη νίκη της, μπροστά σε ένα κοινό που είχε ταχθεί εξαρχής στο πλευρό της.

«Περίμενα τέσσερα χρόνια για να κατακτήσω τον δεύτερο τίτλο μου», είπε με το τρόπαιο στα χέρια της. «Εφτασα μέχρι το νούμερο 5 του κόσμου, αλλά ήρθαν στιγμές που φοβήθηκα ότι δεν θα κέρδιζα ποτέ άλλο τίτλο».

Μετά από αυτή τη νίκη, η Μαρία εδραιώθηκε στο νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης στα τελικά της WTA, αφού βρίσκεται στη 9η θέση της σχετικής λίστας. Προκρίνονται οι πρώτες οχτώ και απομένουν δύο τουρνουά που θα κρίνουν την τελική σύνθεση.

Το Όπεν της Γουαδαλαχάρα είναι κατηγορίας WTA 1000, ωστόσο φέτος είχε πολλές απουσίες. Η ηττημένη Ντόλχαϊντ βρίσκεται στο νούμερο 111 της παγκόσμιας λίστας, αλλά θα εκτοξευτεί στο Τop-50 μετά την πορεία της στο Μεξικό.

Στον περυσινό τελικό, η Σάκκαρη ηττήθηκε από την Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα. Τον μοναδικό τίτλο της καριέρας της μέχρι χθες τον κέρδισε το 2019 στο 250άρι τουρνουά του Ραμπάτ, αλλά έκτοτε μετρούσε 6 χαμένους τελικούς. Η σημερινή αναμέτρηση με τη Ντολχάιντ ολοκληρώθηκε σε 1 ώρα και 43 λεπτά.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter