Παναθηναϊκός: Μεταμεσονύκτιο πάρτι στους δρόμους για το 7ο – Πότε επιστρέφει η αποστολή (Photos)

Παναθηναϊκός: Μεταμεσονύκτιο πάρτι στους δρόμους για το 7ο – Πότε επιστρέφει η αποστολή (Photos)

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 7ο Ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του επικρατώντας με 95-80 της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Final 4 στο Βερολίνο, μία επιτυχία που έβγαλε δεκάδες χιλιάδες φίλους του «τριφυλλιού» στο κέντρο της Αθήνας, της Πάτρας, του Ηρακλείου και άλλων πόλεων.

Διαβάστε επίσης: Ρεάλ – Παναθηναϊκός 80-95: Πράσινη η κορυφή της Ευρώπης – Έραψε το 7ο αστέρι στο Βερολίνο

Λίγη ώρα μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού στο Βερολίνο, η Ομόνοια αλλά και οι κεντρικές οδικές αρτηρίες πέριξ της πλατείας έγιναν… καταπράσινες. Πλήθος κόσμου πανηγύρισε τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, με την Τροχαία να εφαρμόζει για μερικές ώρες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς το κέντρο της πόλης ήταν απροσπέλαστο.

Ένεκα της περίστασης μπήκε πράσινο χρώμα στο δημαρχείο της Αθήνας αλλά και στο συντριβάνι της πλατείας Κοτζιά. «Μπράβο Παναθηναϊκέ Έκανες τα αδύνατα δυνατά! Μας έκανες περήφανους ξανά!», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Ραντεβού στο αεροδρόμιο

Το καταπράσινο γλέντι διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ωστόσο αναμένεται και συνέχεια, αυτή τη φορά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η αποστολή των Πρωταθλητών Ευρώπης αναχωρεί από το Βερολίνο στις 11:00 και αναμένεται να αφιχθεί στην Ελλάδα στις 13:30 και θα τύχει θερμής υποδοχής από τους φίλους του Παναθηναϊκού οι οποίοι μετά τους πανηγυρισμούς στο κέντρο της Αθήνας, έδωσαν ραντεβού για το αεροδρόμιο. Οι «πράσινοι» θα βγουν από την πύλη 7 του αεροδρομίου της Αθήνας.

Έτσι βάφτηκε πράσινη η Euroleague

Ορμώμενοι από την πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε στα ημιτελικά, οι «πράσινοι» είδαν τη Ρεάλ να ξεκινάει πυραυλοκίνητα το ματς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Αταμάν δέχθηκαν 36 πόντους, σκοράροντας 25. Η διαφορά έφτασε μέχρι τους 14 (41-27) στις αρχές του β’ δεκαλέπτου, πριν δοθεί το εφαλτήριο για την πράσινη αντεπίθεση.

Μέσω της πολύ καλής άμυνας, αλλά και με τη συνδρομή των Σλούκα (MVP του Final 4) και Λεσόρ, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε κλείνοντας το ημίχρονο στο -5 (54-49) για να περάσει μπροστά στις αρχές του γ’ δεκαλέπτου με τρίποντο του Κέντρικ Ναν (56-58) και έκτοτε να μην κοιτάζει ποτέ πίσω. Οι Μαδριλένοι τα έβρισκαν σκούρα από την άμυνα της ελληνικής ομάδας, χάνοντας σταδιακά την ψυχραιμία τους αλλά και την επαφή τους με το σκορ.

Η προσωρινή αντεπίθεση με το τρίποντο του Σέρχιο Γιουλ που έφερε τη Ρεάλ σε απόσταση βολής (71-73) δεν ήταν παρά η τελευταία απόπειρα για ανατροπή της κατάστασης. Τα δύο μεγάλα σουτ του Κώστα Σλούκα, οι άμυνες του Τζέριαν Γκραντ και η συνεισφορά του Λεσόρ όπως και του Κέντρικ Ναν οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο να ξεμακρύνει ακόμη περισσότερο, μετατρέποντας σε διαδικαστικά τα τρία τελευταία λεπτά του τελικού, στον δρόμο για το τελικό 95-80 και την κατάκτηση του 7ου Ευρωπαϊκού τροπαίου.

Δεν έλειψαν τα επεισόδια

Το Final 4 του Βερολίνου σημαδεύτηκε από την οπαδική βία. Αρχικά, το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του πρώτου ημιτελικού μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Φενέρμπαχτσε, Τούρκοι οπαδοί έκαναν «ντου» έξω από την Uber Arena κατά Ελλήνων φιλάθλων, κυρίως αυτών των «πρασίνων». Ακολούθησαν δεκάδες συλλήψεις ενώ η παρέμβαση της γερμανικής αστυνομίας οδήγησε στο να ξεκινήσει με καθυστέρηση ο ημιτελικός, καθώς έπειτα από όσα έγιναν έξω από το γήπεδο, η είσοδος των φιλάθλων γινόταν με το… σταγονόμετρο.

Διαβάστε σχετικά: Βερολίνο: Επεισόδια και συλλήψεις έξω από την Uber Arena – «Ντου» τούρκων οπαδών, χτύπησαν φίλους του Παναθηναϊκού (Videos)

Το βράδυ του Σαββάτου, ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ Ελλήνων οπαδών σε κεντρικά σημεία της γερμανικής πρωτεύουσας, με τη συμμετοχή Σέρβων. Προκλήθηκαν δεκάδες τραυματισμοί, ενώ η γερμανική αστυνομία προχώρησε επίσης σε 89 συλλήψεις.

Διαβάστε σχετικά: Επεισόδια στο Βερολίνο: Μη βαράτε, γιατί χανόμαστε

Το πανόραμα του Final 4

Ημιτελικοί

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 73-57

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 87-76

Μικρός τελικός

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 87-84

Τελικός

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 80-95

Διαβάστε επίσης:

Παναθηναϊκός: Σλούκας και Αταμάν σήκωσαν την κούπα της Euroleague – Η απονομή (Video – Photos)

Εργκίν Αταμάν: Έφτασε τα 3 ευρωπαϊκά στα 4 τελευταία χρόνια

Παναθηναϊκός: Απίστευτη στιγμή – Τα δάκρυα του Λεσόρ μετά τη λήξη του τελικού στο Βερολίνο (Video)

Τσους Ματέο: «Άξιζε το τρόπαιο ο Παναθηναϊκός – Πολύτιμος ο Σλούκας»

Ρεάλ – Παναθηναϊκός: Στους πανηγυρισμούς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο – Έβγαζε βίντεο την εξέδρα (Video)

Παναθηναϊκός: «Πάρτι» στην Ομόνοια για την κατάκτηση της Euroleague – Εικόνες και βίντεο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter