Τένις: Η Οσάκα ενάντια στον… φεμινιστή Τσιτσιπά

Τένις: Η Οσάκα ενάντια στον… φεμινιστή Τσιτσιπά

Tην αντίδραση της Ναόμι Οσάκα προκάλεσε η «ρηξικέλευθη» πρόταση του Στέφανου Τσιτσιπά να καθιερωθούν σε αγώνες γυναικών τα πέντε σετ.

«Ας παίζουν τότε και οι άνδρες εννέα σετ», σχολίασε η Οσάκα, μετά την πρόκρισή της στα ημιτελικά. «Αφού εκείνος θέλει να μεγαλώσει σε διάρκεια τους δικούς μας αγώνες, θα κάνω και εγώ το ίδιο με τους ανδρικούς. Ο τύπος είναι τόσο παράξενος… Μία τέτοια μετατροπή θα άλλαζε ριζικά το δομή του τένις και τον τρόπο της εκγύμνασης. Δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει κάτι τέτοιο. Τι δουλειά έχει ένας άνδρας να μιλάει για τον γυναικείο αθλητισμό; Προσπαθώ να διατυπώσω το σχόλιό μου κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να μην φανώ αγενής και προκλητική…».

Ο Τσιτσιπάς είχε δηλώσει ότι, εφ’ όσον οι γυναίκες πληρώνονται όσο και οι άνδρες, θα έπρεπε να παίζουν αγώνες ίσης διάρκειας και όχι μικρότερης (best-of-3 αντί για best-of-5).

Με τους σημερινούς κανόνες, οι αναμετρήσεις των ανδρών στα τέσσερα τουρνουά Γκραν Σλαμ (και μόνο σε αυτά) κρίνονται στα τρία νικηφόρα σετ και όχι στα δύο όπως οι αντίστοιχες των γυναικών. «Πολλοί επιστήμονες και στατιστικολόγοι πιστεύουν ότι οι γυναίκες έχουν παρόμοια αντοχή», εξήγησε ο Έλληνας τενίστας.

Η πρώτη αθλήτρια που αντέδρασε στις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Τσιτσιπά ήταν η Καρολίνα Πλίσκοβα, με χλευαστικά emoji. Μόλις την προηγούμενη μέρα, ο Τσιτσιπάς και η Πλίσκοβα συμμετείχαν σε εκδήλωση καθαρισμού στις αμμουδιές του Μαϊάμι.

Ο Τσιτσιπάς, νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, προκρίθηκε τα ξημερώματα στους «16» του Miami Open με νίκη επί του Αυστραλού Άλεξ Ντε Μινόρ (6-4, 6-3).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter