Τεχνική κολύμβηση: Εκτός Πανεπιστημιάδας για… 2.000 ευρώ, «η ντροπή του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει όρια»

Τεχνική κολύμβηση: Εκτός Πανεπιστημιάδας για… 2.000 ευρώ, «η ντροπή του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει όρια»

Το υπουργείο Παιδείας, όπως ενημέρωσε η κολυμβητική ομοσπονδία πέντε σωματεία της, δεν ενέκρινε κονδύλι 2.000 ευρώ(!) και ακυρώθηκε το ταξίδι για την συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας τεχνικής κολύμβησης, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει 1-2 Απριλίου στο Λιλιάνο Ιταλίας, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Πανεπιστημιάδας. Η ενημέρωση για τη μη έγκριση της σχετικής δαπάνης από το Υπουργείο Παιδείας έγινε την παραμονή της αναχώρησης της αποστολής στην Ιταλία και παρά τις ενέργειες της διοίκησης της ΚΟΕ δεν βρέθηκε λύση. Συμμετοχή στη διοργάνωση είχαν δηλώση οι Χρήστος Καλαϊτζόπουλος (Δελφίνια Πτολεμαϊδας), Χρήστος Μπόνιας (ΝΟ Αμφιθέας), Μάριος Αρμουτσής (ΚΟ Καλαμαριάς), Αθανασία Κριτσιβή (Λαρισσαϊκός Τιτάνες), Βασιλεία Τσιγκόϊα (ΙΟ Θεσσαλονίκης).

Αναλυτικά το έγγραφο της ΚΟΕ στα σωματεία: «Προς σωματεία τεχνικής κολύμβησης, Δελφίνια Πτολεμαϊδας, ΝΟ Αμφιθέας, ΚΟ Καλαμαριάς, Λαρισαϊκός – Τιτάνες, ΙΟ Θεσσαλονίκης: Κύριε πρόεδρε, σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σας γνωστοποιούμε ότι το ταξίδι για τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Τεχνικής Κολύμβησης, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει 1-2 Απριλίου στο Lignano Ιταλίας ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου Πανεπιστημιάδας «FISU University World Cup Finswimming», τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί εξαιτίας της μη έγκρισης της ανάλογης δαπάνης από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση».

«Ντροπή»

Για το θέμα μίλησε (pisina.net) ο έφορος τεχνικής κολύμβησης της ΚΟΕ και ταμίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας Ηλίας Ξιάρχος: «Η ντροπή του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει όρια. Παραμονές της αναχώρησης της πανεπιστημιακής ομάδας μας ενημέρωσε ότι οι οικονομικές υπηρεσίες δεν ενέκριναν το κονδύλι για την συμμετοχή των πέντε αθλητών και αθλητριών μας στην διοργάνωση που επρόκειτο να γίνει στην Ιταλία. Επί τέσσερις ολόκληρες μήνες προετοιμάζονταν τα παιδιά και οι προπονητές τους για να λάβουν μέρος στους αγώνες και ήρθε το υπουργείο μόλις λίγες ώρες πριν την αναχώρηση για να ενημερώσει την ομοσπονδία για την μη έγκριση της δαπάνης. Ξέρετε ποια ήταν η δαπάνη; Μόλις 2000 ευρώ, τα οποία θα μπορούσε να ήταν λιγότερα εάν η απόφαση είχε ληφθεί νωρίτερα.

Πρέπει να ντρέπονται αν νομίζουν ότι μπορεί να σώσουν τον προϋπολογισμό του κράτους για 2000 ευρώ. Στέκομαι στο πλευρό των αθλητών, των γονέων τους, των προπονητών και των σωματείων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter