Θ. Γλαβίνας: Αιχμές κατά Κασσελάκη και «ανοίγματα» στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ

Θ. Γλαβίνας: Αιχμές κατά Κασσελάκη και «ανοίγματα» στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Θανάσης Γλαβίνας στον χαιρετισμό του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τον υπαινικτικό λόγο, με αιχμές κατά της ηγεσίας της Κουμουνδούρου αλλά και “ανοίγματα” προς τον κόσμο της Κουμουνδούρου, επέλεξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ελαβε το λόγο στην σκιά της επίθεσης που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε “αδειάσει” τον Νίκο Ανδρουλάκη, κατατάσσοντας θέσεις του κόμματός του στην ουρά της ΝΔ, σαν παραπληρωματικές στην κυβερνητική πολιτική.

Πάντως, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι σε δυο σημεία ο Θανάσης Γλαβίνας προσπάθησε να “κερδίσει” το ακροατήριο του συνεδρίου σημειώνοντας ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν το νομοσχέδιο της ΝΔ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (“χαίρομαι που μοιραζόμαστε την κοινή θέση για το δημόσιο πανεπιστήμιο”, είπε) και παράλληλα κάλεσε όλους/ες να παραδεχτούν ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε τεράστιες προσπάθειες για τη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Αφού εξαπέλυσε πυρά ενάντια στις πολιτικές της ΝΔ, ο Θανάσης Γλαβίνας ανέλυσε τις αρνητικές πτυχές τους σε κάθε κυβερνητική παρέμβασή, από την οικονομία μέχρι τα ζητήματα δημοκρατικών λειτουργιών των θεσμών, και χαρακτήρισε αλαζονική τη στάση της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη οι κομματικοί σχηματισμοί να οικοδομήσουν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Οπως σημείωσε, υπάρχει μια πολιτική ασυμμετρία στην κεντρική πολιτική σκηνή και είναι ζητούμενο να διαμορφωθεί ένας νέος πόλος εξουσίας για να στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση.

Ο προοδευτικός χώρος δεν θα προκύψει από συγκολλήσεις κομμάτων, σημείωσε. Μάλιστα, σχολιάζοντας με έμμεσο τρόπο τον τρόπο που πολιτεύεται ο Στέφανος Κασσελάκης και όσα εξέφρασε στην ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου, στο Ταε Κβον Ντο, ο Θανάσης Γλαβίνας είπε “όχι” στους κομματικούς εγωισμούς και σε περίσσιες βεβαιότητες…Επεσήμανε ότι στην πορεία του το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαλέγεται με ειλικρίνεια με άλλες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και της κεντροαριστεράς. Τάχθηκε κατά του λαϊκισμού και παρατήρησε ότι η φωνή της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να αποτελέσει λύση για την επόμενη μέρα.

Διαβάστε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε!»

Τριπλή επιβεβαίωση του Documentonews: Άμεσα οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter