Θ. Ξανθόπουλος για Ντογιάκο: Καμιά γνωμοδότηση δεν θα καλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών

Θ. Ξανθόπουλος για Ντογιάκο: Καμιά γνωμοδότηση δεν θα καλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών

«Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με τη γνωμοδότησή του επιχειρεί να απαγορεύσει στην ΑΔΑΕ την επιβεβλημένη διενέργεια ελέγχων στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για  διαπίστωση τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και ενημέρωση των θιγομένων» επισημαίνει ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας Θεόφιλoς Ξανθόπουλος, με δήλωσή του σχετικά με τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τις προσπάθειες της ΑΔΑΕ για την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

«Με την στάση του αυτή, ο ανώτατος εισαγγελέας της χώρας επιλέγει να παρεμποδίσει την διερεύνηση ενός τεράστιου σκανδάλου υποκλοπών που απειλεί τις συνταγματικές ελευθερίες και προσβάλλει βάναυσα το κράτος δικαίου και την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πλήττει όμως ταυτόχρονα το θεσμό του Ανώτατου Εισαγγελικού Λειτουργού, εμφανίζοντάς τον να λειτουργεί ως απλός νομικός σύμβουλος εταιρειών και υλοποιητής κυβερνητικών επιδιώξεων» συνεχίζει ο ίδιος και συμπληρώνει: «Οι λειτουργοί της  δικαιοσύνης οφείλουν να ερευνήσουν άμεσα και σε βάθος, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο. Απειλές για πολυετείς καθείρξεις σε όσους εκπληρώνουν με ευσυνειδησία τον ελεγκτικό ρόλο τους, δεν συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση και παραβιάζουν ευθέως την εκ του Συντάγματος εκπορευόμενη ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ. Και το Σύνταγμα δεν μπορεί να το ακυρώσει ή να το υποκαταστήσει κανένας νόμος και καμία γνωμοδότηση.».

«Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι καμία επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών το οποίο φέρει την υπογραφή Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ευοδωθεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος. Οι ευθύνες των υπαιτίων και θα αποκαλυφθούν και θα αποδοθούν μαζί και όσων επιχείρησαν τη συγκάλυψη. Είναι ζήτημα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί θεσμική εκτροπή», καταλήγει ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Καταπέλτης ο Βενιζέλος κατά της γνωμοδότησης Ντογιάκου σχετικά με την ΑΔΑΕ

Παράνομη η γνωμοδότηση Ντογιάκου που προσπαθεί να μπλοκάρει τους ελέγχους της ΑΔΑΕ

«Πυρά» Σόφι Ιν’τ Βελντ κατά γνωμοδότησης Ντογιάκου – «Κόκκινος συναγερμός για τη δημοκρατία»

Euractiv για Ντογιάκο: «Θέτει σε δοκιμασία το κράτος δικαίου στην Ελλάδα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter