Θα πάει μαζί με τον Μπέο ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλία για τον Αγοραστό;

Θα πάει μαζί με τον Μπέο ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλία για τον Αγοραστό;

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης παρέμενε ερώτημα το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει τελικά στη Θεσσαλία να μπει στο κάδρο της καταστροφής της περιφέρειας με τον εκλεκτό του περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό. Μετά τις δημόσιες απειλές του Μπέου, οι απειλές πήραν κυβερνητικό μανδύα, με τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη να προχωρά σε ωμό εκβιασμό κατά την επίσημη ενημέρωση από τη Λάρισα, και το εκκωφαντικό ερώτημα πήρε μία ακόμη πιο ζοφερή απάντηση.

Μπορεί τη Δευτέρα να σηκώθηκε… άρον άρον για να βρεθεί στη Λέσβο για να στηρίξει τον Αλκιβιάδη Στεφανή απέναντι στον Κωνσταντίνο Μουτζούρη στη σκληρή μάχη που αναμένεται την επόμενη Κυριακή για το Βόρειο Αιγαίο, όμως η συνέχεια δεν ήταν αντίστοιχη των διακηρύξεων του Μεγάρου Μαξίμου.

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρέθηκε σε καμία από τις άλλες περιφέρειες που η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την προσεχή Κυριακή όπως είχε εξαγγελθεί. Αργά την ίδια ημέρα, ανακοινώθηκε πως θα βρεθεί το πρωί στην πλατεία Βικτωρίας για τα μάτια του ανιψιού, Κώστα Μπακογιάννη, και το απόγευμα, μετά το ΚΥΣΕΑ, στην Τρίπολη για να στηρίξει τον Δημήτρη Πτωχό, παρότι όλο αυτό το διάστημα αγωνίζεται για την εκλογή του έναντι του Πέτρου Τατούλη ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς. Δύο επισκέψεις σε σχετικά ασφαλές περιβάλλον.

Στις περισσότερες περιφέρειες -είτε έτσι, είτε αλλιώς- τα πράγματα μοιάζουν δρομολογημένα. Στη Δυτική Μακεδονία τον διευκόλυνε ο Γιάννης Αμανατίδης που δήλωσε «πάντα νεοδημοκράτης» έναντι του επίσημου υποψήφιου Γιώργου Κασαπίδη, στην Ανατολική Μακεδονία η «μάχη» Χρήστου Μέτριου και Χριστόδουλου Τοψίδη δεν προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό στο Μοσχάτο, ενώ στο Ιόνιο η Ρόδη Κράτσα έχει ήδη χάσει τις ελπίδες της για επικράτηση έναντι του Γιάννη Τρεπεκλή. Όμως τη Θεσσαλία την έβαλε ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης στο κάδρο, ακόμα και την περασμένη Κυριακή.

«Γνωρίζαμε ότι θα είχαμε στις εκλογές υποψήφιους που προέρχονται από τη ΝΔ χωρίς επίσημη στήριξη. Αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ γιατί κατάφεραν μόνο σε μία περιφέρεια να έχουν υποψήφιο στο δεύτερο γύρο» είπε στο αλαζονικό του μήνυμα το βράδυ των εκλογών, ενώ οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν πως θα βρεθεί στην πλημμυρισμένη περιφέρεια για να στηρίξει τον απερχόμενο περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

Αντί του Κυρ. Μητσοτάκη, ο Κ. Αγοραστός άκουσε την Τετάρτη τον Αχιλλέα Μπέο -τον δήμαρχο Βόλου -που… δεν τον στηρίζει η Νέα Δημοκρατία αλλά πλήθος στελεχών της- όχι απλώς να καλεί σε ψήφο στον γαλάζιο υποψήφιο περιφερειάρχη, αλλά να απειλεί τους κατοίκους του Βόλου σε περίπτωση μη εκλογής του. Σε άπταιστη γραμμή Άδωνη που νωρίτερα απειλούσε τους Χαλανδριώτες, ο Μπέος απείλησε τους κατοίκους του δήμου του πως υπάρχουν έργα εν εξελίξει και εκκρεμότητες που εάν δεν εκλεγεί ο Αγοραστός «θα δημιουργήσει προβλήματα στα έργα που είναι σε εξέλιξη και στη σχέση της δημοτικής αρχής με τη διαχειριστική αρχή και το ΕΣΠΑ».

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι και αντί να καταδικαστούν οι απειλές Μπέου, ήρθε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επιβεβαιώσει πως οι απειλές έρχονται μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Γι’ αυτό καλούμε όλους να κάνουν τις επιλογές τους την Κυριακή στις εκλογές, να αξιολογήσουν και να δώσουν την στήριξη στον Κώστα Αγοραστό, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια αποτελεί μια αλυσίδα και κανένας κρίκος δεν πρέπει να διαταραχθεί, πρέπει να συνεχίζουμε με τον συντονισμό ώστε να μην χαθεί ούτε 24ωρο. Θα δουλέψουμε όσο δεν πάει, να βρει ο τόπος αυτός την περπατησιά του» δήλωσε ανερυθρίαστα ο Λευτέρης Αυγενάκης, βάζοντας κυβερνητική σφραγίδα στις απειλές, επιβεβαιώνοντας πως ο εκβιασμός έχει την υπογραφή του Κυρ. Μητσοτάκη.

Στο πλευρό του Αγοραστού λοιπόν ο Μπέος, με απειλές και αναθέματα, και σε απόλυτη σύμπνοια με το Μέγαρο Μαξίμου. Άραγε, με τον δήμαρχο Βόλου «αγκαζέ» θα περιοδεύσει ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλία, ή μήπως τελικά… δεν θα προλάβει λόγω φορτωμένου προγράμματος;

Διαβάστε επίσης: Στον εκβιασμό του Αδωνη Γεωργιάδη απάντησε με στοιχεία ο Σίμος Ρούσσος

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης δεν έχει καταθέσει αίτημα αρωγής στην ΕΕ για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Νέες χυδαιότητες Μπέου: «Δεν θα παράγουμε Κασσελάκηδες στην πατρίδα μου» – «Με το χαστούκι άνοιξε ο δρόμος» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter