Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης δεν έχει καταθέσει αίτημα αρωγής στην ΕΕ για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης δεν έχει καταθέσει αίτημα αρωγής στην ΕΕ για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Δήλωση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, για το αίτημα αρωγής στην ΕΕ μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία:

Ο κ. Βορίδης επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καταθέσει αίτημα αρωγής προς την ΕΕ μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία Ένα μήνα μετά το επικοινωνιακό σόου στο Στρασβούργο ο κ. Βορίδης εκθέτει τον κ. Μητσοτάκη. Αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει κανένα επίσημο αίτημα για πρόσθετη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποκατάσταση των καταστροφών και την ανόρθωση της τοπικής οικονομίας στη Θεσσαλία, με μόνη εξαίρεση την ενεργοποίηση του Αγροτικού Αποθεματικού του Ευρ. Προϋπολογισμού όπου, και πάλι το σχετικό αίτημα κατατέθηκε στις 21.09.2023, δηλαδή οκτώ (8) μέρες μετά (!) από την σχετική Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των επιπτώσεων της κακοκαιρίας Daniel (και μετέπειτα Elias) στη Θεσσαλία, την ανάγκη πρόσθετων πόρων για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και για την ανόρθωση της κοινωνικής και οικονομικής λειτουργίας, είχε προτείνει την ενεργοποίηση έκτακτου αιτήματος προς την ΕΕ, τη διεξαγωγή σχετικής συζήτησης στη Βουλή και την κατάθεση των σχετικών εγγράφων από την κυβέρνηση.

Η απάντηση του κ. Βορίδη επιβεβαιώνει τις υποψίες μας για την ανεπάρκεια και την υποκρισία της κυβέρνησης. Γεννά όμως οργή και ανησυχία. Όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση δεν διεκδικεί προς όφελος της χώρας μας, αλλά και γιατί δεν έχει κανένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της Θεσσαλίας. Θεωρεί μάλιστα ότι μπορεί να κρύψει αυτήν την ανεπάρκεια, καθώς και να παραπλανήσει και την Εθνική Αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό. Και ιδιαίτερα τους πολίτες της Θεσσαλίας που υποφέρουν από τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του εκλεκτού της κ. Αγοραστού.

Προκειμένου να κρύψει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης ο άριστος και επιτελικός κ. Βορίδης επέλεξε στην επιστολή του: α) να εμφανίσει ως πρόσθετους πόρους κονδύλια τα οποία η Ελλάδα έχει ήδη στη διάθεσή της και είναι λιμνάζοντα στο ΕΣΠΑ 2014-2020 (δηλαδή αποτελούν απόδειξη ελλείμματος της κυβέρνησης), β) να παρουσιάσει ως αίτημα το σχέδιο αναθεώρησης για τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, που όμως η κυβέρνηση κατέθεσε στην Ευρ. Επιτροπή ΠΡΙΝ τις πλημμύρες (31.08.2023) και άρα δεν έχουν καμία σχέση με τις καταστροφές και την επίσκεψη στο Στρασβούργο! γ) να απαντήσει στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Θεσσαλικού λαού με μία αόριστη αναφορά στην πρόθεση ένταξης έργων αποκατάστασης υποδομών, κάποια στιγμή στο μέλλον, στο ΕΣΠΑ 2021-2027! Λόγια του αέρα δηλαδή.

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της υποκρισίας και της ανεπάρκειας του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης. Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται: έως σήμερα, δεν υπάρχει κανένα πρόσθετο χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Και το ερώτημα παραμένει: Θα έρθει στη Βουλή να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση για το σήμερα και το αύριο της Θεσσαλίας ή περιμένουμε άδικα;

Διαβάστε επίσης: Φάμελλος «τρολάρει» Βορίδη στη Βουλή: «Η μεγάλη ατυχία για όλους τους Έλληνες είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη» (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter